Samlelån

Spar penge - Samle dine lån og sænk renten ved at samle alle dine mindre lån til et stort 

Samlelån

Lånebeløb
kr
25.000500.000
Låneperiode
115
Estimeret månedlig afdrag
Månedlig afdrag kr


Gør det nemt for dig selv med samlelån 

Det kan være svært at holde styr på de forskellige lån, der er optaget hos forskellige udbydere. Det er tidskrævende, og det kræver et stort overblik at have forskellige slags lån, med forskellige renter og udløbsperioder. Med et samlelån gør du det nemt for dig selv at holde styr på dine lån. Du slipper for vanskelighederne med at skulle indbetale forskellige beløb, forskellige steder, og spare derfor dig selv for en masse besvær.

Samlelån
Hvad er et samlelån

Hvad er et samlelån? 

Et samlelån er et lån, som kan optages for at samle alle dine lån. Med et samlelån afdrager du derfor dine lån samlet. Har du både forbrugslån, kviklån og banklån, optager du istedet ét stort lån hos én enkelt långiver, og tilbagebetaler derfor kun på dit samlelån. Ved et samlelån slipper du altså for at skulle betale forskellige beløb hver måned, hos forskellige långivere. Samlelån gør det nemt og overskueligt at afdrage dine lån, og holde styr på hvor langt du er i processen. Derudover er der også mange økonomiske fordele ved at samle dine lån.

Fordelene ved samlelån 


Bedre overblik

Et samlelån giver dig bedre overblik over dine lån. Ved kun at have ét lån at tilbagebetale på, er det let at skabe et overblik over, både hvor langt i processen du er, men også over hvad dit rådighedsbeløb er hver måned. Der skabes ikke forvirring over de forskellige beløb, der hver måned skal betales. 

Afdrag på kun ét lån

Det bliver ikke meget nemmere, end kun at skulle afdrage på ét enkelt lån hver måned. Ved kun at skulle afdrage på dit samlelån, skabes der ikke forvirring eller uoverskuelighed, når lånene skal tilbagebetales.

Fordele ved samlelån
Samlelån rente

Mulighed for bedre renter

Ved et samlelån er det muligt at få en lavere rente på dine lån, og du kan derved spare penge. I nogle tilfælde kan det nemlig give en bedre rente at have et større og mere langsigtet lån, fremfor en masse mindre og kortsigtede lån. 

Mulighed for et større rådighedsbeløb 

En af fordelene ved at optage et samlelån er at det kan give dig et større månedligt rådighedsbeløb. Ved at samle lånene, og få en lavere rente, vil du skulle betale mindre af i måneden på dit lån. Derudover sænkes dine samlede omkostninger ofte ved et samlelån, og det månedlige afdrag vil derfor blive mindre. På denne måde vil et samlelån gøre, at du har flere penge til rådighed i måneden.

Vælg dit samlelån med omhu

Når du skal ud og vælge hvilket samlelån du finder mest interessant, er det vigtigt at tjekke op på, hvilke renter og gebyrer der vil være. Derudover er det også ideelt at finde ud af, hvilken lånetype der vil være bedst for dig og de lån der skal samles. De forskellige långivere vil give forskellige bud på dit samlelån, så vær opmærksom på alle detaljerne, før du vælger hvilket samlelån du vælger at gå med. En god ide vil være at sammenligne de forskellige lån, ud fra de årlige omkostninger i procent, for at finde det billigste samlelån, således det kan betale sig, at samle dine lån.

Sammenlign lån fra flere banker
Sammenlign lån

Hvornår er samlelån en god ide?

Samlelån er en god ide til dig, som har forskellige små lån, hos forskellige långivere. Det er til dig, som kan finde de forskellige låns detaljer uoverskuelige, og som gerne vil have et bedre overblik over din økonomiske situation. Et samlelån skal kunne betale sig at optage - det skal ikke gå ud over dit månedlige rådighedsbeløb, at optage lånet. Hvis det er tilfældet, at du ved at samle dine lån vil få en mere fordelagtig rente og bedre gebyrer, vil du kunne få et større månedligt rådighedsbeløb, og samlelånet vil derfor være ideelt at optage. Regn på samlelånet og sæt det op imod dine nuværende lån. På denne måde finder du hurtigt ud af, om det kan betale sig for dig, at optage et samlelån.

Godt at vide om samlelån

Der er så mange ting i livet, som vi gerne vil have råd til at gøre eller købe. Det kan være, vi gerne vil have råd til at rejse, til at købe en bil eller til at investere i en bolig. Det kan også være, vi gerne vil have råd til at kunne tage ud og spise på restaurant, til at købe nyt tøj eller til at købe det nyeste og smarteste teknologi. Desværre er det ikke altid, at vi har råd til at gøre eller købe alle disse ting, og det betyder, at vores økonomi har svært ved at følge med, når vi ønsker os det hele, men kun har råd til det halve. Når vi ikke selv kan finde penge til at gøre alle de ting, vi gerne vil, resulterer det ofte i, at vi optager diverse former for lån for alligevel at have råd til de ting, vi ønsker os.

Der findes mange forskellige slags lån på markedet, som alle tjener forskellige formål. Hvis du er en af dem, som har optaget flere lån forskellige steder, oplever du sikkert, at det kan føles som en uoverskuelig jungle at holde styr på de forskellige lån, der er optaget hos forskellige udbydere. Det kan være tidskrævende, fordi det kræver, at du har et stort overblik over de forskellige slags lån, der alle har forskellige renter og udløbsperioder. Når du har flere lån forskellige steder, kan du opleve at have det, som betegnes en “klatgæld”, fordi dine lån er spredt ud hos forskellige låneudbydere. Det kan betyde, at du rent faktisk har nogle dyre lån, fordi du betaler forskellige beløb af hos forskellige udbydere, der alle har forskellige renter. Heldigvis kan du gøre det mere overskueligt for dig selv ved at samle dine eksisterende lån til ét samlet lån. Hvis du synes, det virker mærkeligt at optage et nyt lån for at kunne indfri dine eksisterende lån, så skal du ikke fortvivle. Der er nemlig mange fordele forbundet ved at samle dine lån ét sted. Herunder har vi samlet al den information, du behøver om samlelån, så du har de bedste forudsætninger for at få styr på din økonomiske situation.

Godt at vide om samlelån
Hvad er et samlelån

Hvad er et samlelån?

Som navnet måske antyder, så er et samlelån egentlig bare et lån, som kan optages for at samle dine lån fra forskellige udbydere til ét lån. Med et samlelån afdrager du derfor på dine lån samlet. Hvis du eksempelvis både har et forbrugslån, et kviklån og et banklån hos tre forskellige låneudbydere, kan du med et samlelån samle dine lån, så du kan samle din gæld og slippe for at betale forskellige beløb hver måned hos forskellige låneudbydere. Når dine lån er samlet, betaler du dermed kun ét beløb af hver måned, og det betyder, at den månedlig ydelse højst sandsynligt vil blive lavere, fordi du kun betaler renter og gebyrer ét sted frem for flere forskellige steder. Med et samlelån gør du det altså væsentligt nemmere for dig selv at holde styr på dine lån, fordi du hver måned ikke skal betale forskellige beløb af hos forskellige låneudbydere. Du sparer dig selv for en masse besvær, og det kan pludseligt blive meget mere overskueligt for dig at afdrage på dine lån, samt du kan bedre holde styr på, hvor langt du er i processen.

Når du skal beslutte dig for, hvilket samlelån du skal vælge, er det vigtigt, at du laver en grundigt research på de forskellige renter og gebyrer hos forskellige låneudbydere, så du kan finde ud af, hvor du kan få det billigste samlelån, som passer bedst til din økonomiske situation. Alle har forskellige økonomiske situationer alt efter, hvilke slags lån de har stående, og derfor vil de forskellige låneudbydere også kunne tilbyde forskellige bud på måder, hvorpå du bedst kan samle dine lån. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på alle de vigtige detaljer, før du bare vælger det første og bedste samlelån. Det vil være en god ide at sammenligne priserne på de forskellige samlelån, hvilket du kan gøre ved at kigge på ÅOP, som viser en årlig omkostning i procent. Når du sammenligner lån ud fra en årlig omkostning i procent, har du bedre forudsætninger for at vide, hvor dyrt eller billigt dit lån egentlig er, og på den måde kan du sikre dig, at du finder det billigste samlelån, som passer bedst til dine behov.

Hurtig samlelån

Når du samler dine lån, kan du på en hurtigere måde få betalt din gæld af. Det kan være farligt at have flere lån forskellige steder, fordi hvis du ikke får betalt lånene af relativt hurtigt, ender du med at skulle betale forholdsvis mange ekstra penge i form af renter og gebyrer. Det betyder, at du ender med nogle dyre lån, og det kan måske tage endnu længere tid for dig at blive gældfri. Når du vælger et hurtig samlelån, skal du naturligvis stadig betale din gæld af, men din månedlig ydelse vil blive markant lavere, fordi du ikke betaler så mange renter og gebyrer. Med en månedlig ydelse, der er lavere, har du chancen for at få betalt dit lån af hurtigere, og du har hver måned et bedre overblik over din økonomi, fordi dine lån ikke er spredt ud. Saml dine lån til et hurtigt samlelån, og din økonomiske situation bliver meget nemmere at overskue.

Hurtigt samlelån
Hjælp til samlelån

Hjælp til samlelån

Vi forstår godt, hvis du synes, det kan virke uoverskueligt med alle dine lån, og hvordan du bedst kan samle dine lån ét sted. Heldigvis er der masser af hjælp at hente flere steder. Hvis du er en af dem, der har flere lån hos flere forskellige låneudbydere, og du ønsker at samle dine lån, kan det være en god ide først at danne dig et overblik over dine lån og din gæld. På skat.dk kan du få et hurtigt overblik over din gæld. Du kan dog ikke se alle dine kreditorer, men du kan få et overordnet overblik over, hvor mange penge du skylder. Når du ønsker at samle dine lån, kan du indhente forskellige lånetilbud hos forskellige udbydere, som kan hjælpe dig med at omlægge dine dyre lån til ét samlelån. De kan hjælpe dig med at vurdere, hvordan dit lån skal skrues bedst sammen, således det passer bedst til de behov, du har. De kan også hjælpe dig med at vurdere, om det er bedst, at dit lån skal betales forholdsvis hurtigt af, eller om det er bedre for dig at afdrage et mindre beløb over en længere periode. Denne vurdering kommer til at påvirke den månedlig ydelse, og din låneudbyder vil naturligvis hjælpe dig med at vurdere, hvor meget din økonomi kan bære, at du skal betale af hver måned på dit lån. Når du har besluttet dig for, hvor du vil ansøge om et samlelån, vil der blive foretaget en kreditvurdering, som er din tryghed for, at låneudbyderen kun låner dig de penge, som din økonomi kan bære.

Hvorfor skal man samle ens lån?

Der findes mange gode grunde til, hvorfor du skal samle din gæld til ét samlelån i stedet for at have mange dyre lån hos forskellige låneudbydere. Samlelån er en god ide til dig, som har forskellige lån hos forskellige låneudbydere. Ved at samle dine lån skaber du nemlig et bedre overblik over din gæld. Når du kun har ét lån, du skal betale af på hver måned, bliver det nemmere for dig, fordi du på en mere overskuelig måde kan se, hvor meget du mangler at betale af på dit lån. På den måde bliver du heller ikke så nemt forvirret over de forskellige beløb, som du skal huske at betale af månedligt. Ved at samle dine lån er du dermed også sikker på, at du får betalt den rette mængde penge af om måneden. Når du vælger at samle dine lån ét sted har du også mulighed for at få en lavere rente på dit lån, og det kan betyde, at din månedlige ydelse bliver lavere. Når din månedlig ydelse bliver lavere kan du derved spare penge, fordi du ikke betaler renter og gebyrer på en masse små og kortsigtede lån. Når du har mulighed for at spare penge ved at samle din gæld til et samlelån, får du også den fordel, at du kan ende med at få et større månedligt rådighedsbeløb. Når dine lån bliver samlet får du som sagt ofte en lavere rente, og det vil betyde, at din månedlig ydelse bliver lavere. Samtidig vil dine samlede omkostninger som regel blive sænket ved et samlelån, og det månedlige afdrag vil derfor blive mindre. På den måde vil det betyde, at du højst sandsynligt vil komme til at have flere penge til rådighed om måneden, fordi dine lån ikke længere koster dig så dyrt. Så saml dine lån, hvis du ønsker at få et større rådighedsbeløb om måneden.

Selvom der er mange gode fordele ved et samlelån, skal det også kunne betale sig for dig at samle dine lån til ét samlelån. Det er derfor vigtigt, at du får regnet på samlelånet og sammenligner lånet med dine lån, som du har optaget andre steder. På den måde vil du kunne finde ud af, hvor høj en månedlig ydelse du vil få og hvor stort et rådighedsbeløb du vil få om måneden. På samme måde vil du hurtigt kunne finde ud af, hvorvidt det kan betale sig for dig at samle dine lån.

Hvorfor skal man samle ens lån
Hvad kræver et samlelån

Hvad kræver et samlelån?

Hvis du har et ønske om, at dine lån skal samles til et samlelån, gælder der stort set de samme krav til dig, som hvis du vil tage et hvilket som helst andet forbrugslån. Det betyder eksempelvis, at du ikke må være registreret i RKI eller et andet debitorregister. Du skal også være sikker på, at dine lån kan samles. Du kan typisk samle dine lån, hvis lånene er optaget uden sikkerhed. Det kan eksempelvis være et kviklån, indskudslån, sms-lån eller et billån uden udbetaling. Det betyder også, at du ikke har mulighed for, at dine lån kan blive samlet, hvis du har lån som eksempelvis realkreditlån, boliglån eller lignende banklån, fordi der ved disse lån som regel er stillet et sikkerhedskrav for, at de lån har kunne optages. Dit samlelån skal desuden være lige så stort som det beløb, du i alt mangler at betale tilbage på dine lån, som du har optaget andre steder. Hvis du eksempelvis skylder 5.000 kroner på ét lån og 20.000 kroner på et andet lån, så skal dit samlelån være 25.000 kroner. Hvis du kun er et par afdrag fra at være gældfri, kan det højst sandsynligt ikke betale sig for dig at dine lån bliver samlet til ét lån. Det skyldes, at du ved et samlelån jo egentlig stifter et nyt lån, og så vil der igen komme en vis månedlig ydelse i form af renter, gebyrer og etableringsomkostninger. Det er derfor en god ide lige at undersøge, hvor langt du er fra at blive gældfri, før du vælger at optage et samlelån.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Når du ønsker at optage et samlelån, er der, som nævnt tidligere, nogle krav til dig, som skal opfyldes, før du er berettiget til et samlelån. Du skal naturligvis have en nogenlunde sund økonomi, hvilket også betyder, at du ikke må være registreret i RKI eller et andet debitorregister, for du skal have råd til at have en månedlig ydelse, som du kan betale af på. Hvis du er i den situation, at du er tæt på grænsen til at komme i RKI, så må du ikke låne flere penge, for ellers mister du muligheden for at kunne optage et samlelån. Hvis du ikke er registreret i RKI eller et andet debitorregister, og du stadig ikke kan få tilbudt et samlelån, kan der være andre grunde hertil. Det kan eksempelvis være, at du har en høj gældsfaktor, at din indkomst er for lav, eller at du lige har optaget et lån. Med andre ord er det altså vigtigt, at din økonomi ser sund og fornuftig ud, så du har pengene til at betale den månedlig ydelse, som et samlelån kræver. Alligevel er det langt de fleste, som har mulighed for at få et samlelån, selvom de måske i forvejen har en høj gæld. Dog kan det bare betyde, at du ikke har mulighed for at få de samme fordele ved et samlelån som andre låntagere.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån