Lån 12.000 kr.

Find det billigste lån hurtigt og nemt ved at sammenligne lånetilbud 

Det tager få minutter at udfylde ansøgningen og du får det første lånetilbud indenfor blot 1 minut.


Ansøg på 2 minutter

Få hurtig svar

Tryg ansøgningsprocess

loading
INDHOLDSFORTEGNELSE

Lån har i mange år været lidt af et tabu, men i løbet af de seneste par år, er det blevet meget mere almindeligt, og flere og flere har behov for at tage et større eller mindre lån på et eller andet tidspunkt i deres liv. Står du og mangler 12000 kroner, kan du vælge at låne dem, uanset om det er til at dække en tandlægeregning, købe nye hvidevarer, til sommerferien eller noget helt andet. Når du låner 12000 kroner og generelt, er der dog en række ting, som du skal overveje og vide på forhånd for at få den bedste låneoplevelse.

Hvad er dine muligheder på det danske lånemarked?

Det danske lånemarked står stærkt, og der findes et utal af forskellige låneudbydere - nye som erfarne - klar til at kæmpe om dig og din opmærksomhed. Du kan finde alt fra privatlån til forbrugslån og smslån til kviklån. Der findes så mange forskellige slags, at der næsten ikke kan undgås at være et, der passer til dig og dit nuværende behov for at låne 12000 kroner.

Når du overvejer at låne penge, kan du måske gå med frygte for at blive snydt. Vælger du at låne fra en dansk udbyder, vil dette ikke ske for dig. De danske udbydere skal opfylde en række krav for at kunne låne dig penge, og du kan derfor føle dig sikker, når du vælger en dansk udbyder. Det vil også sige, at du sagtens kan tage et kig på udbydere, der reklamerer med alverdens gode tilbud som “lån 12000 kr rentefrit” eller “lån 12000 kr billigt”. Det skader ikke at tage et kig.

Selvom det danske lånemarked er et sikkert sted, skal du ikke bare vælge det første og bedste lån, som du møder på din vej. Der findes som sagt et utal af både lån og udbydere, og det er derfor en god ide, at du laver et godt stykke researcharbejde og sørger for at sammenligne de forskellige lån, hvis du gerne vil have det billigste lån.

Hvis du synes, at det er lidt for svært at skulle sammenligne alle de mange lån på 12000 kroner på egen hånd, kan du benytte en af de mange sammenligningssider, du finder online. Disse viser dig, hvilke 12000 kroners lån du kan foretage hos forskellige udbydere, og alle de informationer du skal bruge for at kunne finde det billigste lån. Sammenligningssider giver dig altså et overskueligt overblik over mulighederne for at optage lån på 12000 kroner på det danske marked.

Hvorfor skal du låne?

Der kan være mange gode grunde til, at du står og har brug for at låne 12000 kroner her og nu eller i nærmeste fremtid. Det kan være, at der er opstået en lang række uforudsete udgifter denne måned, eller det kan være, at du og din familie trænger til at komme på en ferie. Det kan også være, at du har været en tur ved tandlægen og har fået at vide, at du skal have rykket to visdomstænder ud på én gang, og du ikke lige har pengene liggende til at kunne betale dig fra dette. Det kan også bare være, at du har lyst til at forkæle dig selv med noget nyt, som din økonomi ikke helt tillader dig nu og her. 

Når du foretager lån online, er der ikke nogen, der bestemmer, hvad grunden til at du låner skal være. Du kan have brug for at låne af nød, eller du kan have brug for det af lyst. Ingen af delene er forkert, så længe du husker at tænke dig om og kun låner, hvis du har muligheden for at betale pengene tilbage igen, inden for den tid som du aftaler med en udbyder.

Det bedste du kan gøre, når du skal optage et lån til noget, er at være sikker på, at du har nogle af de penge på din egen konto i forvejen, som det kræver for at kunne få råd til den pågældende ting. Det er sjældent en god ide at låne til noget, hvis alle pengene skal komme fra selve lånet. Det at have penge på din egen konto giver en form for sikkerhed, og sørger for, at du ikke behøver at låne et alt for stort beløb. Vigtigt er det nemlig at huske, at alle pengene står og skal betales tilbage i sidste ende. Det er noget nemmere at komme af med en gæld på 12000 kroner frem for en gæld på 20000 eller mere. Jo færre penge du låner, jo hurtigere og nemmere vil du også kunne betale tilbage. 

Inden du vælger at optage et lån, er det derfor en god ide at tjekke, om din nuværende økonomi kan klare, at du foretager et lån. Det vil sige, at du skal vurdere, hvor mange penge du selv har til det pågældende projekt eller ting, og om din økonomi tillader dig at betale det mindste månedlige beløb, som den pågældende udbyder af 12000 kroner giver dig mulighed for. Hvis ikke du kan det, er det en god ide at vente med at låne, til din økonomi ser lidt mere stabil ud, så du ved, at du kan tilbagebetale.

Hvor meget kan du låne?

Hvor meget du kan låne, afhænger af den enkelte udbyder. Nogle tilbyder, at du kan låne sekscifrede beløb imens andre har et maks beløb på 1000 kroner. Hvor meget du skal låne er en anden snak. Det kommer nemlig an på, hvad det er, du står og har brug for penge til. Eftersom du har havnet på lån 12000 kroner-siden, har du nok en formodning om, at det er 12000 kroner, at du står og mangler. Hvis du ikke har regnet på det og gjort dit forarbejde godt nok, er det ikke sikkert, at 12000 kroner er det rigtige for dig. Hvis du har gjort det, er du helt sikkert havnet det rigtige sted.

Når du skal finde ud af, hvor mange penge du rent faktisk har brug for, skal du starte med at finde ud af, hvad det du står og mangler penge til, rent faktisk koster. Det kan være, at du bare har tænkt, at du cirka mangler 12000 kroner til en ferie eller til møbler i stuen eller noget helt tredje. I stedet for at gætte er det en god ide, at du grundigt undersøger, hvad den pågældende ting vil komme til at koste. Først når du har fundet ud af dette, ved du hvor mange penge du reelt set skal låne. 

Der er dog en ting mere, som du skal finde ud af, inden du fastsætter, hvor mange penge du skal låne, og det er, hvor mange penge du selv har til rådighed til tingen. De penge som du har sat til side eller ved, at du har til rådighed til tingen, skal du modregne den pris, som tingen vil koste. Herefter ser du det endelige beløb, som du skal ansøge om et lån til.

Der er ingen grund til at låne mere, end du rent faktisk har brug for. Mange kan være fristet til at låne 20000 kroner, selvom de reelt set kun har brug for 12000 kroner. Der er dog flere grunde til, at du ikke skal lade dig friste. Den vigtigste grund er, at du altid står og skal betale alle pengene tilbage igen, og det er med renter oveni. Det vil sige, at jo flere penge du låner, jo dyre vil det også blive for dig. Sørg derfor for at låne så tæt på det beløb, som du rent faktisk står og mangler.

Hvor lang en løbetid skal du vælge?

Efter du har fundet ud af, hvor meget du skal låne, skal du finde ud af, over hvor lang tid du ønsker at tilbagebetale. Ligesom at det maksimale beløb du kan låne afhænger af de forskellige låneudbydere, afhænger løbetiden af det samme. Løbetid er en betegnelse for den mængde tid du aftaler med udbyderen, at du skal tilbagebetale over. Det vil sige, at hvis du har en løbetid på et år, skal alle de lånte penge være betalt tilbage inden for dette år inklusiv diverse renter. En løbetid kan være alt fra få måneder op til mange år. Nogle har en maks grænse på et år, mens andre giver dig muligheden for at tilbagebetale på op til 15 år eller mere. Minimumsgrænsen svinger også. For nogle af de måneder, for andre er det et eller to år, eller mere. Dette er alt sammen noget, som du skal være opmærksom på, da det skal passe til din økonomi. 

Med “passe til din økonomi” menes der, at løbetiden påvirker, hvor meget du skal betale til udbyderen hver måned, og hvor stort det samlede tilbagebetalingsbeløb bliver. Vælger du en kort løbetid, vil du skulle betale et højt månedligt beløb. Vælger du en lang løbetid, vil det månedlige beløb være noget lavere. Dette kan friste mange til at vælge en lange løbetid, men det er sjældent den bedste løsning. Det bedste du kan gøre, er rent faktisk at vælge den korteste løbetid, som din økonomi tillader. Grunden til dette er, at det samlede tilbagebetalingsbeløb vil blive noget højere af at vælge den længste løbetid. Jo kortere en løbetid du vælger, jo billigere vil dit lån også blive. Du skal dog kun vælge den korteste løbetid, hvis du ved, at din økonomi kan bære det. Du kan hurtigt ende ud i en træls gæld, hvis du ikke tilbagebetaler de 12000 kroner inden for den aftalte tidsramme.

Hvem kan foretage en lån?

Det er ikke bare alle og enhver, der kan foretage et lån. Alle udbydere stiller forskellige krav til deres fremtidige lånere. Så tænker du måske “jamen kan jeg låne penge?”. Det kan du højest sandsynlig, hvis du kan opfylde disse mest gængse krav, som udbyderne opstiller. Rigtig mange steder kræves der, at du skal være fyldt 18 år. Nogle få steder er denne aldersgrænse sat helt ned til 16 år, men de fleste steder er den 18 år eller ældre. Der er også set mange steder, at grænsen er blevet sat op til 21 eller 25 år. Foruden at opfylde en aldersgrænse, skal du have fast bopæl i Danmark. Det vil sige, at du ikke kan optage lån, hvis du bare er på ferie i landet. En tredje ting som går igen som krav hos de fleste udbydere er, at du ikke må være registreret i RKI eller andet lignende register. Det er kun meget få stedet, der tillader dig at låne, hvis du er registreret sådan et sted. 

RKI er kort sagt et register for dårlige lånere. Det vil sige folk, der står i gæld til en udbyder, fordi de ikke har kunne betale deres lån af inden for den aftalte tid og stadig ikke har tilbagebetalt. Dette register er til for både din og udbydernes skyld. Det er nemlig meget svært for dig at låne, hvis du er registreret her, og chancen for at du forgælder dig yderligere, er derfor meget lav. Desuden sikrer det udbyderne mod at have for mange penge ude blandt folk, der ikke formår at betale tilbage efter aftale. Hvis du skulle ende med at blive registreret hos RKI eller andet register, er det bedste, du kan gøre at få betalt din gæld så hurtigt som muligt, så du kan komme af listen igen.

Disse krav er blot nogle af de mest gængse hos mange udbydere. Som nævnt er kravene dog forskellige fra udbyder til udbyder. Derfor er det bedste, du kan gøre at læse op på de udbydere, som du overvejers regler. På den måde ved du, om det giver mening for dig overhovedet at ansøge om lånet hos den pågældende udbyder eller ej.

Hvilken rente skal du vælge til dit lån?

Når du kigger på forskellige lån på 12000 kroner, vil du opdage, at renten ikke er den samme fra lån til lån. Nogle vil have en høj rente, andre vil have en lav, og så vil du møde både faste renter og variable renter. Men hvad er forskellen? En fast rente er, som navnet giver udtryk for, en rente som bliver fastlagt ved starten af lånet. Denne rente vil som regel blive fastsat ud fra en vurdering af dig og dine informationer, som udbyderen foretager. Når du modtager et lånetilbud med en rente, skal du huske, at du ikke er forpligtet til at acceptere dette tilbud, hvis renten for eksempel er noget højere, end du først havde forventet, at den ville være. Det er som sagt kun et tilbud, der bliver sendt til dig i første omgang, og det er du i din gode ret til at takke nej til. 

En variabel rente er en rente der, i modsætning til den faste rente, ændrer sig gennem hele din låneperiode. Det vil sige, at den kan svinge mellem at være høj og lav. Dette skyldes, at den følger det overordnede marked. Falder markedet, vil renten på dit lån også falde. Omvendt vil den også stige i takt med at markedet stiger. Ved at vælge en variabel rente har du muligheden for at optage et lån med lav rente, men modsat kan du også risikere at optage et lån med en meget høj rente. Den variabel rente er bedst til lån, som du betaler af på kort tid, da renten ikke kan nå at svinge så meget. Hvilken rente du i sidste ende vælger, er dog op til dig selv, og hvor meget du tør satse. 

Hvad er ÅOP og hvorfor er det vigtigt?

Det kan ved første øjekast virke besværligt at sammenligne lån på tværs af udbydere, fordi der er så mange tal og nøgleord, som du skal forholde dig til og forstå. En god tommelfingerregel når du skal sammenligne, er dog at tage et kig på ÅOP. Denne vil som regel være angivet med småt. 

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Det vil sige, at den angiver, hvor meget din samlede årlige udgift er på i procent. Kort sagt definerer den, hvad dit lån kommer til at koste dig. Det gode ved at sammenligne ÅOP er, at den medregner alle udgifter, der måtte være i forbindelse med lånet. Det vil sige, at den ikke blot medregner renter, men også sådan noget som stiftelsesomkostninger og gebyr, hvilket er noget, som ellers kan være svært at gennemskue. Når du sammenligner, er det billigste lån, det lån med den laveste ÅOP.

Når du sammenligner ÅOP, er det desuden vigtigt, at du kun sammenligner lån på samme beløb og med samme løbetid. I dette tilfælde vil du altså kun kunne sammenligne ÅOP på lån, der er angivet som 12000 kroner og en bestemt løbetid. Hvis du ikke lånene er på samme beløb, vil du få upræcise sammenligninger. 

Hvordan låner du online?

Så er spørgsmålet efterhånden bare, hvordan du låner 12000 kroner online? Det er som regel utrolig nemt at låne online, uanset hvilken udbyder og type lån du vælger. Som regel kræves der blot, at du skal udfylde lånebeløb og løbetid, hvorefter du udfylder formularen med navn, CPR-nummer, e-mail og andre lignende informationer. Det tager ikke meget mere end blot et par minutter. Når du har udfyldt formularen, skal du bekræfte med dit NemID. Det er dit NemID, der giver udbyderne muligheden for at få adgang til de data om dig, hvorudfra de skal vurdere, om de vil lade dig låne hos dem eller ej. De får ikke adgang til flere data, end der er brug for. Nogle udbydere vil gerne, at du vedhæfter nogle enkelte bilag, når du ansøger om laan hos dem. Dette er dog langt fra tilfældet alle steder, og selv de steder hvor de kræver dette, tager det ikke mange minutter at klare. 

Efter du har bekræftet med dit NemID, vil din ansøgning som regel være sendt af sted. Rigtig mange udbydere vender allerede tilbage med svar samme dag, hvilket giver dig mulighed for allerede at foretage et lån i dag. Dette er dog ikke alle. Nogle udbydere kan tage nogle dag om at vende tilbage - derfor er det en god ide at vente på svaret i op til 14 dage, medmindre du er blevet gjort opmærksom på, at der kan gå længere tid end det.

Når du modtager svar fra udbydere, og du accepterer tilbuddet, er en af fordelene ved en lån online, at du har pengene til rådighed på din konto meget hurtigt. Nogle gange vil du opleve, at de allerede vil være tilgængelige den samme dag, som du accepterer lånet. Du skal dog ikke gå i panik, hvis dette ikke er tilfældet. Den enkelte udbyder vil gøre dig opmærksom på, hvor langt tid der cirka vil gå, før pengene er tilgængelige.

Som du kan læse, er det ikke svært at låne 12000 kroner online.

Hvad kan du bruge pengene på?

Har du foretaget et lån i en fysisk bank før, ved du, at de som regel gerne vil vide, hvad pengene skal bruges til, og du skal som regel også stille sikkerhed for dit lån. Dette kan være en lang proces, som mange gerne vil være foruden. Ved at låne online behøver du ikke at fortælle nogen, hvad du skal bruge pengene på. Det er de færreste udbydere af lån 12000 kroner, der kræver, at du skal kunne sikkerhed eller fortælle, hvor pengene skal bruges. 

Når du låner 12000 kroner, behøver du altså ikke at redegøre for, hvad de helt præcis skal bruges på. Du behøver ikke at have dårlig samvittighed over, at de skal gå til en ferie, et lækkert nyt møbel eller julegaver til børnene. Du kan bare bruge dem, lige som du vil. 

Det er særligt ved de lidt lavere beløb som 12000 kroner, at der ikke bliver stillet spørgsmålstegn ved brug af dem. Men også ved lån af større beløb, vil der ikke blive stille spørgsmål. Online låneudbydere er som hovedregel blot interesseret i, at du betaler tilbage til tiden.

Fordelene ved at foretag et lån online

Hvis du ikke allerede har bemærket det, er der en del fordele ved at låne 12000 kroner online. Særligt er det fordelagtigt, hvis du skal bruge pengene her og nu. Det er nemlig muligt at foretage et lån online, uanset hvor du befinder dig, hvis blot du har en enhed med adgang til internettet ved hånden. Desuden tager det ikke mange minutter og ansøge, og svaret samt pengene kommer som regel inden for meget kort tid. Et lån online er derfor nemt og hurtigt at foretage. 

En anden fordel er, at du meget sjældent skal stille sikkerhed eller redegøre for, hvordan pengene skal bruges. Det betyder flere brugsmuligheder og mindre dårlig samvittighed. 

Selvom der er mange fordele, er det dog vigtigt, at du tænker dig om, inden du låner. Du skal altid være sikker på, at du kan betale de 12000 kroner tilbage, inden du optager lånet. Kan du det, er der frit slag.

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.