Lån uden sikkerhed 

Ansøg om et lån hvor du ikke skal stille sikkerhed for lånet 

Sammenlign lån fra op til flere banker og lån penge til lige dit behov


Der skal ikke stilles sikkerhed for lånet

Ansøg på 2 min

Få dit første lånetilbud indenfor 1 minut

loading


Lån uden sikkerhed

Én af de største fordele ved at tage et online lån frem for et lån i banken er, at du har mulighed for at låne penge uden sikkerhed. Hvis du tager et ganske almindeligt lån i banken i stedet for et lån på nettet, skal du igennem en lang proces, der indeholder eksempelvis møder med din bankrådgiver, hvor du skal forklare, hvad du skal bruge pengene til samt at du skal kunne stille sikkerhed for dit lån. Her ser man den største forskel på et online lån uden sikkerhed og et almindeligt banklån. For det første skal du ikke kunne dokumentere, hvad du skal bruge pengene til, når du tager et online lån, men du skal heller ikke stille sikkerhed for dit lån, hvilket bare er endnu en fordel. Dermed går det også meget hurtigere, når man låner penge online frem for at låne penge i banken, fordi det hele foregår over nettet.

Hvis du leder efter et lån uden sikkerhed, er du kommet til det helt rigtige sted. Morebanker.dk er nemlig Danmarks nye sammenligningstjeneste, hvor du altid kan finde de bedste låneudbydere og de bedste lån uden sikkerhed. Vi har gjort det nemt for dig at finde det lån uden sikkerhed, som passer til dig og dine behov. Vi har nemlig gjort alt arbejdet for dig, så det eneste du skal gøre er at scrolle ned over vores oversigt over de bedste lån. I oversigten har vi samlet alle de vigtigste informationer, som du skal bruge, når du skal sammenligne de forskellige lån. 

Vi viser dig, hvor meget du kan låne hos de forskellige udbydere, og så kan du også se de vigtigste nøgletal, som du kan bruge i din sammenligning: Nemlig Årlige Omkostninger i Procent samt lånets løbetid og rente. Du kan desuden se, hvor hurtigt du kan forvente at få et svar fra de forskellige udbydere, hvilket er meget relevant, hvis du har brug for et hurtigt lån uden sikkerhed.

Lån penge uden sikkerhed - hvad betyder det?

Et lån uden sikkerhed er en benævnelse, man kan bruge om de fleste online lån. Men det er faktisk ikke alle, der tænker over, hvad det egentlig betyder, at man ikke skal stille sikkerhed for sit lån. Et lån uden sikkerhed er et lån, hvor du som låntager ikke skal stille en fysisk ejendom som sikkerhed - eller pant - for det lån, du tager. Det kunne for eksempel være din bil eller dit hus, du stiller i sikkerhed for lånet. Dermed kan banken eller låneudbyderen kræve din bil eller dit hus som betaling for de penge, som du ikke har betalt tilbage på dit lån. Når man stiller sikkerhed, gør man det egentlig for bankens skyld, så de kan være sikre på at få deres penge tilbage. Hvis du ikke kan betale af på dit lån så kan banken kræve dit hus eller din bil som en form for “betaling”.

Hvordan stilles der sikkerhed?

Når du stiller sikkerhed for et lån, kan du for eksempel vælge at bruge dit hus, din bil, et stykke kunst, din opsparing eller andet, der har en forholdsvis høj værdi. Det skal være noget, som har en værdi, der er relevant for banken eller den online låneudbyder at kunne opkræve, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Det skal altså have en værdi, som cirka svarer til det lånte beløb.

Det er ikke kun banken eller den online låneudbyder, der har en fordel i, at låntageren stiller noget i sikkerhed. Hvis man eksempelvis stiller sin bil eller sit hus i sikkerhed for et lån, vil man som regel også have lidt ekstra motivation for at betale lånet tilbage, fordi man jo selvfølgelig ikke er interesseret i at miste sit hus eller sin bil. Dermed er det også en slags ekstra sikkerhed for låntageren. Dog er det ikke noget, man behøver bekymre sig om ved et online lån, fordi stort set alle lån på nettet er uden sikkerhed.

Billige lån uden sikkerhed

Som sagt kan du næsten være 100 % sikker på, at det lån, du tager online er uden sikkerhed. Det vil altså sige, at du ikke skal tænke på, om du skal stille din bil eller dit kæreste eje som sikkerhed for det beløb, du gerne vil låne. Du kan derimod tage det helt roligt, fordi de lån, vi viser dig her på siden alle er billige lån uden sikkerhed.

Hvad koster lån uden sikkerhed?

Det kan være svært at sige på forhånd, hvad det koster at tage et lån uden sikkerhed. Der er nemlig stor forskel på, hvad et lån uden sikkerhed koster, fordi det afhænger af mange forskellige ting. For eksempel er det forskelligt, hvad det koster at låne hos de forskellige låneudbydere. De kan have forskellige udgifter koblet på deres lån, og så har de fleste udbydere også forskellige renter på deres lån. Renten hos de forskellige udbydere kan variere meget, men du kan også komme ud for, at du bliver tilbudt forskellige renter hos den samme udbyder. Det afhænger nemlig af, hvor stort et lån, du ønsker samt hvor lang løbetid, du ønsker på dit lån.

Lån uden sikkerhed og kreditvurdering

Mange tror, at et lån uden sikkerhed er det samme som et lån uden kreditvurdering, men det er ikke helt rigtigt. Et lån uden sikkerhed er nemlig et lån, hvor du ikke skal stille nogen fysisk ejendel i pant for dit lån. Et sms lån uden kreditvurdering er derimod et lån, hvor låneudbyderen eller banken ikke foretager et kredittjek på dig og din økonomi. Når banken laver en kreditvurdering betyder det, at de ser på din økonomi, herunder hvordan det ser ud i forhold til din indkomst. Hvis du har en ustabil indkomst, kan du risikere, at banken afviser din låneansøgning.

Det er vigtigt for bankerne, at du har en god kreditværdighed, hvis du ønsker at tage et lån uden sikkerhed. Du skal være opmærksom på, at din kreditværdighed kan være forskellig alt afhængigt af, hvor stort et beløb, du gerne vil låne. Hvis du ansøger om et lån 10.000 kr. uden sikkerhed og bliver afvist, kan du forsøge at ansøge om et lån 6.000 kr. uden sikkerhed og blive godkendt til lånet. Det afhænger nemlig af din økonomi, hvor stort et beløb, banken eller låneudbyderen ønsker at tilbyde dig.

Fordele ved lån uden sikkerhed

Den vigtigste og mest indlysende fordel ved at tage et lån uden sikkerhed er jo naturligvis, at du ikke behøver at stille sikkerhed for dit lån. Et lån uden sikkerhed betyder altså derfor også et hurtigt lån, fordi du slipper for alt det papirarbejde, der er forbundet med at skulle stille sikkerhed for lånet.

Her på Morebanker.dk kan du lynhurtigt ansøge om et lån uden sikkerhed. Det tager kun få minutter at indtaste de oplysninger, der kræves af dig for at ansøge om et lån uden sikkerhed, hvilket er endnu en fordel. Når du har indsendt ansøgningen får du hurtigt et svar med lånetilbud fra flere forskellige udbydere. Dermed får du altså muligheden for hurtigt at få af vide, hvor du kan optage et lån, og du kan nemt og hurtigt sammenligne de forskellige tilbud for at se, hvilket lån uden sikkerhed, der passer bedst til dig. Du kan ansøge om lån uden sikkerhed hjemme fra din egen stue. Det bliver nærmest ikke mere nemt og bekvemt.

Når du tager et online lån er der ingen krav fra låneudbyderen til, hvad du bruger pengene på. Du kan altså låne penge til lige præcis det, du gerne vil. Om det er til køb af ny bil, ny smartphone, ny bærbar computer eller køb af nyt køleskab, så er der ingen der blander sig i, hvad du bruger dem til. Endnu en fordel ved de online lån er, at du får hurtig udbetaling, og derfor ikke skal vente i flere dage eller måske uger på at få udbetalt dit lån. De fleste låneudbydere kan tilbyde dig udbetaling inden for 1-5 dage.

Krav til dig, der vil tage et lån uden sikkerhed

Hvis du ønsker at tage et lån uden sikkerhed, er der en række krav, du skal være opmærksom på - for hvem kan optage et lån uden sikkerhed? Det er ikke Gud og hver mand, der kan skrive en ansøgning og få tilbudt et lån. Der er nemlig visse krav, der skal overholdes, for at du kan ansøge om og optage et lån her i Danmark:

  • Du skal være fyldt 18 år for at optage et lån.
  • Du skal have en dansk bankkonto, så du kan få udbetalt pengene.
  • Du skal have fast bopæl i Danmark og være registreret i folkeregistret - dermed skal du altså være dansk statsborger.
  • Du skal have et gyldigt Nem ID.
  • Du må ikke være registreret i RKI

Lån uden sikkerhed 18 år

For at du kan optage et lån uden sikkerhed, skal du være mindst 18 år gammel. Du skal desuden være myndig, hvilket vil sige, at du selv skal have ansvaret for din egen økonomi. Der er enkelte låneudbydere, som har yderligere alderskrav til låntagerne. Du kan for eksempel finde udbydere, som kun tilbyder lån til personer over 23 eller 25 år, fordi man i den alder har haft ansvaret for sin egen økonomi i en årrække og derfor er bedre egnet til at optage et lån.

NemID og bankkonto

For at kunne ansøge om et lån skal du have et gyldigt NemID. Når du ansøger om lån uden sikkerhed, bruger du nemlig dit NemID til at underskrive låneansøgning, låneaftale samt til at få udbetalt pengene, fordi de udbetales til din NemKonto. Dermed er det også et krav, at du har en dansk bankkonto, fordi NemID ikke kan kobles op til en udenlandsk bankkonto. 

Lån uden sikkerhed trods RKI

Det er de færreste låneudbydere, der tilbyder lån trods RKI. Hvis du er registreret i RKI, er det derfor ikke en garanti, at du kan optage et lån uden sikkerhed. Du bør i stedet for have fokus på at forbedre din økonomi, så du kan komme ud af RKI - i stedet for at optage et nyt lån.

Sammenlign lån uden sikkerhed

For at kunne finde det bedste og billigste lån uden sikkerhed er det vigtigt at du sammenligner lån. Når du sammenligner, kan du nemlig være sikker på, at du finder netop det lån, der passer til dig og dine krav samt din økonomi og dine behov. Du kan vælge at sammenligne de forskellige lån på eksempelvis den månedlige ydelse, det samlet kreditbeløb, renter og gebyrer eller de samlede kreditomk.

Ved et lån skal du huske, at du altid har 14 dages fortrydelsesret. Reglen med de 14 dage er lavet for forbrugernes skyld, så man altid har mulighed for at fortryde sit lån, hvis man efterfølgende kan se, at man alligevel ikke har råd til at optage det. Det er derfor en god idé at være sikker på, at man har fundet det rigtige lån. Det ville være ærgerligt, hvis man satte sig i et lån, som man først har mulighed for at komme ud af om 12 mdr, hvis man kunne have undgået det.

Spørgsmål og svar om lån uden sikkerhed

Kan jeg låne penge uden sikkerhed? 
Ja. De banker som Morebanker samarbejder med, kræver ikke sikkerhed for lånet 
Hvor meget kan jeg låne?
Du kan låne mellem 4.000 kr. til 500.000 kr. 
Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg ansøger om et lån udensikkerhed 
Der er typisk en højere rente på lån, hvor man ikke stiller sikkerhed 

Du kan finde svar på mange flere spørgsmål i vores FAQ-sektion

Gå til FAQ Gå til faq