Samle dine lån i ét 

samlelån og spar penge

Et samlelån kan spare dig for tusindvis af kroner - hver måned. 

Få overblik over din økonomi og få et større rådighedsbeløb.


Udfyld én ansøgning, sammenlign bankernes renter

og find det billigste samlelån - Det tager kun få minutter. 


Gratis og uforpligtende

Første tilbud indenfor 1 minut

Gennemsnitlig besparelse på 48.500 kr. årligt

loading
INDHOLDSFORTEGNELSE


I en verden, hvor mange navigerer i en kompleks økonomisk jungle af kreditkortgæld, forbrugslån og uforudsete udgifter, er det blevet mere essentielt end nogensinde før at have en strategi for at holde styr på sin økonomi. "Samlelån" er et begreb, der ofte dukker op i denne sammenhæng. Men hvad indebærer det egentlig?

Herunder dykker vi ned i samlelån-konceptet, dets fordele og ulemper og hvordan det kan være nøglen til en mere overskuelig og økonomisk sund fremtid.

Hvad er et samlelån?

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er en form for lån, der tillader dig at kombinere flere mindre lån og gældsposter i ét større lån. Formålet er ofte at opnå en lavere samlet rente, at simplificere gældshåndteringen ved at have kun én betaling at tænke på hver måned, og at skabe et bedre overblik over den samlede gæld.

Ved at bruge et samlelån kan du potentielt reducere omkostninger, gøre tilbagebetalingen mere forudsigelig og lettere administrere din privatøkonomi. Men det er vigtigt at vurdere omkostningerne og fordelene nøje.

Hvilke lån kan jeg samle i et samlelån?

Der findes to typer af lån, som du kan vælge imellem, når du låner penge. For det første er der de såkaldte sikrede lån eller lån med pant. Et sådant lån indebærer, at der gives sikkerhed i form af f.eks. en bolig eller bil.

Hvis der skulle opstå komplikationer med tilbagebetalingen, har kreditor ret til at kræve værdien af den ejendel, der er stillet som sikkerhed.

Fordi der gives sikkerhed, tilbydes der typisk en mere fordelagtig rente end ved simple forbrugslån. Det kan oftest være klogest ikke at samle sikrede lån med andre lånetyper.

Hvilke lån kan jeg samle i et samlelån?

Når du overvejer, hvilke lån der skal tilbagebetales først, bør du fokusere på de lån, der bærer den højeste rente og de største månedlige betalinger. Oftest drejer det sig om lån taget i forbindelse med kviklån, forbrugslån og gæld fra kreditkort.

Hvad koster et samlelån?

Prisen på et samlelån er ikke entydig for alle, og kan variere baseret på en række faktorer.

Hvad koster et samlelån?

Prisen på et samlelån afhænger af rentesatsen, diverse gebyrer og lånets løbetid. ÅOP (årlige omkostninger i procent) er en vigtig indikator, da den viser de samlede omkostninger inklusive gebyrer og renter. For nøjagtige omkostninger bør du sammenligne tilbud fra forskellige udbydere.

Banken foretager en kreditvurdering af din privatøkonomi. Alle banker kreditvurderer dig ikke ens, og derfor er det en god ide at indhente flere tilbud om samlelån fra forskellige banker, så du kan finde det bedste og billigste samlelån. 

Renten på samlelån

Samlelån, som du finder gennem Morebanker, ligger på mellem 2,95 - 24,99%. Det er vigtigt, at du holder øje med lånets rente. Det skyldes, at renten kan have stor betydning for, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste dig.

Rentesatsen for et samlelån kan variere baseret på faktorer, som:

  • låneudbyderen
  • Din kreditvurdering
  • Lånets størrelse
  • Lånets løbetid
  • Om der stilles sikkerhed for lånet.

Hvis du overvejer et samlelån, anbefales det at sammenligne tilbud fra flere låneudbydere for at få en fornemmelse af, hvilken rente du kan forvente baseret på din økonomiske situation.

Det er vigtigt at huske, at du ikke kun skal fokusere på lånets rente. Et lån kan nemlig godt have en lav rente, men en høj ÅOP.

Renten på samlelån er ofte variabel, hvilket betyder, at den kan gå op eller ned over tid. Lån med en variabel rente har en tendens til at være billigere end dem med en fast rente, da den skiftende rente typisk er lavere end den faste. Dog er der risiko for, at renten kan gå op.

Derfor er samlelån en god ide

Et samlelån kan være fordelagtigt af flere årsager. I Danmark har mange fordelt deres gæld over adskillige låneinstitutioner, hvilket fører til flere årlige udgifter for hvert separat lån. Ved at samle disse lån kan man ofte reducere antallet af lån til blot ét, hvilket mindsker de månedlige udgifter. 

Derfor kan et samlelån være en god ide, hvis du ønsker at minimere låneomkostningerne og få et klarere overblik over din finansielle situation.

Derfor er samlelån en god ide

At tage et samlelån kan være en god idé af flere grunde:

  1. Forenkling af økonomien: Med et samlelån kan du samle mange små lån og kreditter under én paraply. Dette betyder, at du kun skal forholde dig til én månedlig betaling i stedet for mange. Dette kan gøre det lettere at holde styr på din økonomi.
  2. Potentielt lavere rente: Samlelån kan ofte tilbydes til en lavere rente end den samlede rente af alle de individuelle lån. Over tid kan dette betyde en betydelig besparelse.
  3. Reducerede gebyrer: I stedet for at betale gebyrer til flere forskellige kreditorer, kan du med et samlelån ofte reducere de samlede gebyrer.
  4. Bedre overblik: Et samlelån kan give et klart overblik over gælden, hvilket kan være en motivation til hurtigere at betale lånet tilbage.
  5. Fleksibilitet: Nogle samlelån kan give mere fleksible betingelser, såsom muligheden for afdragsfrie perioder.

Selvom der kan være mange fordele ved samlelån, er det vigtigt at undersøge betingelserne nøje og sørge for, at du forstår alle aspekter af lånet før, du beslutter dig. Som med alle finansielle beslutninger bør du overveje både fordele og ulemper.

Billigste samlelån

For at finde det billigste samlelån i Danmark skal du først og fremmest undersøge og sammenligne flere udbydere. Hos Morebanker kan du sende en enkelt ansøgning, og modtage lånetilbud fra en række forskellige udbydere. På den måde kan du få et hurtigt overblik over dine lånemuligheder.

Det er også vigtigt at afklare, hvor meget du ønsker at låne, og over hvilken periode du vil afbetale det, da det kan påvirke det tilbud, du får. Selvom renten er et centralt element, skal du også være opmærksom på andre gebyrer, som kan påvirke lånets samlede omkostninger.

Din kreditvurdering kan også spille en stor rolle i den rente, du bliver tilbudt. Derfor er det godt at have styr på den. Overvej at tale direkte med din nuværende bank, da de nogle gange kan give særlige tilbud til eksisterende kunder.

Husk altid at læse alle betingelser og vilkår grundigt igennem, før du beslutter dig.

Sådan finder du det billigste samlelån

At finde det billigste samlelån kræver, at du undersøger og sammenligner lånemarkedet. Her er nogle trin, som du kan følge for at finde det billigste samlelån:

Sådan finder du det billigste samlelån

  1. Bestem dit behov: Vær klar over, hvor meget du skal bruge, og hvor lang tid du ønsker at afbetale lånet. Dette vil hjælpe dig med at finde de mest relevante tilbud.
  2. Læg vægt på ÅOP: ÅOP (årlige omkostninger i procent) er en nøgleindikator for lånets samlede omkostninger. Det tager højde for både renter og gebyrer. Vælg ikke kun ud fra den nominelle rente, da et lån med en lav nominel rente kan have høje gebyrer.
  3. Undersøg muligheder for sikkerhed: Nogle lån med sikkerhed (f.eks. mod pant i bolig) kan have lavere renter. Men det indebærer også en risiko, da du kan miste det, du stiller som sikkerhed, hvis du ikke kan betale lånet tilbage.
  4. Kontakt din egen bank: Din nuværende bank kender din økonomiske historik, og kan ofte give dig et konkurrencedygtigt tilbud.
  5. Læs det med småt: Sørg for at gennemgå alle vilkår og betingelser. Der kan være skjulte gebyrer eller betingelser, der kan gøre lånet dyrere i det lange løb.
  6. Overvej en rådgiver: Hvis du er usikker, kan en uafhængig økonomisk rådgiver hjælpe med at finde den bedste løsning for dig.

Ved at følge disse skridt kan du øge dine chancer for at finde det billigste og mest passende samlelån til dig og dine lånebehov.

Sammenlign samlelån

Når du sammenligner samlelån, er det vigtigt først at kigge på ÅOP (årlige omkostninger i procent), da dette tal viser de samlede årlige omkostninger ved lånet, herunder renter og gebyrer. Dette giver et klart billede af, hvad lånet vil koste dig årligt.

Du bør også tage hensyn til den nominelle rente, som er den rene rente uden gebyrer og andre omkostninger. Overvej også, hvor lang tid du ønsker at afdrage på lånet. En længere løbetid kan resultere i lavere månedlige ydelser, men kan også øge de samlede renteomkostninger.

Det er også værd at se på eventuelle gebyrer, som oprettelses- eller administrationsgebyrer, samt lånets fleksibilitet i forhold til de ekstraordinære afdrag, afdragsfrie perioder eller gebyrer ved tidlig indfrielse. Desuden har nogle låneudbydere specifikke krav, såsom aldersgrænser eller krav om sikkerhed.

Til sidst er det godt at overveje låneudbyderens omdømme, kundeservice og de generelle betingelser for lånet. 

Liste over billigste samlelån

  1. Bank Norwegian samlelån | Variabel rente fra 4.99 - 18.99% | Saml Lån fra 5.000 - 400.000 kr
  2. Saverium samlelån | Variabel rente fra 2,95 - 24,99% | Saml Lån fra 3.000 - 500.000 kr
  3. Digi finans samlelån | Variabel rente fra 3.49 - 19.95 % | Saml lån fra 10.000 - 500.000
  4. Basis bank samlelån | Variabel rente fra 4.95 - 19.95 % | Saml Lån fra 30.000 - 500.000 kr
  5. Paymark samlelån | Variabel rente fra 9.9 - 19.56% | Saml Lån fra 10.000 - 150.000 kr
  6. Facit Bank samlelån | Variabel rente fra 6,93-19,56% | Saml Lån fra 10.000 - 200.000 kr.
  7. Mybanker samlelån | Variabel rente fra 9.9 - 19.56 % | Saml lån fra 10.000 - 150.000 kr
  8. Letfinans samlelån | Variabel rente fra 3.49-18.2% | Saml lån fra 10.000 - 150.000 kr
  9. DER samlelån | Variabel rente fra 9.9 - 19.56 % | Saml Lån fra 10.000 - 100.000 kr
  10. Sparxpres samlelån | Variabel rente fra 12.55 % | Saml Lån fra 10.000 - 150.000 kr
  11. Ferratum samlelån | Variabel rente fra 22.51-22.51%| Saml Lån fra 1.500 - 50.000 kr

Hvor kan man få et samlelån?

I Danmark kan du få et samlelån hos traditionelle banker og online låneudbydere. Det er altid en god idé at sammenligne forskellige tilbud for at sikre den bedste rente og vilkår og være opmærksom på eventuelle skjulte gebyrer.

Herunder finder du oversigt over samlelån:

UDBYDER

RENTE

LÅNEBELØB

Bank Norwegian samlelån 

4,99 - 18,99%

5.000 - 400.000 kr

Saverium samlelån

2,95 - 24,99% 

3.000 - 500.000 kr

Digi finans samlelån

 3,49 - 19,95 %

10.000 - 500.000

Basis bank samlelån

4,95 - 19,95 % 

30.000 - 500.000 kr

Paymark samlelån

9,9 - 19,56%

10.000 - 150.000 kr

Facit Bank samlelån

6,93-19,56%

10.000 - 200.000 kr.

Mybanker samlelån

 9.9 - 19.56 %

10.000 - 150.000 kr

Letfinans samlelån

3.49-18.2%

 10.000 - 150.000 kr

DER samlelån

9.9 - 19.56 %

10.000 - 100.000 kr

Sparxpres samlelån

12.55 %

10.000 - 150.000 kr

Ferratum samlelån

 22.51-22.51%

1.500 - 50.000 kr


Bedste samlelån

Det bedste samlelån afhænger af din individuelle situation, men generelt bør du se efter et lån med en lav ÅOP, da det afspejler de samlede omkostninger inklusive renter og gebyrer. 

Vælg også et lån, hvor betingelserne passer til dine behov, som f.eks. muligheden for afdragsfri perioder eller ingen straf for tidlig tilbagebetaling.

Pas på skjulte gebyrer, da nogle låneudbydere kan tilbyde lave renter men kompensere med høje gebyrer. Sørg for, at alle vilkår er klare og letforståelige, så du ved, hvad du forpligter dig til. For at finde det bedste samlelån bør du:

  • Afdække dine egne behov mht. lånebeløb og tilbagebetalingsperiode.
  • Sammenligne ÅOP for at se de samlede omkostninger.
  • Læse vilkår og betingelser nøje.
  • Tjekke kundeanmeldelser fra nuværende - og tidligere kunder hos udbyderen.
  • Anvende online sammenligningstjenester for et overblik.

Oversigt over bedste samlelån

UDBYDER

LÅNEBELØB

RENTE

LØBETID

Resurs Bank

20.000-300.000 kr.

4,99 - 15,54%

2 - 12 år

Express Bank

16.000 - 300.000 kr.

4,58% - 18,65%

1 - 12 år

KreditNU

4.000 - 25.000 kr.

0% (Fast)

2 år

Ferratum

2.500 - 50.000

22,52%

 9 - 199 måneder

Re:member

10.000 - 250.000 kr.

7,18 % – 24,91%

1 - 15 år


Hvem kan få et samlelån?

For at få et samlelån i Danmark skal du ofte være mindst 18 år gammel, selvom nogle udbydere kan kræve, at du er ældre.

Det er typisk nødvendigt at være dansk statsborger eller have permanent opholdstilladelse i Danmark. Desuden skal du dokumentere en stabil indkomst for at vise, at du er i stand til at tilbagebetale lånet.

De fleste låneudbydere vil ikke tilbyde lån til personer, der er registreret som dårlige betalere i RKI eller Debitor Registret. Endelig vil en kreditvurdering ofte blive foretaget af låneudbyderen for at vurdere din økonomiske situation. Specifikke krav kan variere mellem de forskellige låneudbydere.

Herunder finder du en komplet oversigt over lånekrav på det danske lånemarked:

KRAV FOR ALLEKRAV FOR NOGLE

Min. 18 år

Være min. 20, 21, 23 eller 25 år

Have MitID eller NemID

Have en dansk arbejdstilladelse

Have et månedligt rådighedsbeløb på min. 6.700 kr.

Have fast bopæl i Danmark

Have en fast indkomst

Min. årlig indkomst på fx 50.000 kr.

Blive kreditgodkendt

Have bankkonto i Danmark

Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor registret

Mail-konto

Du skal have et CPR-nummer

Have et dansk telefonnummer


Trin for trin - Hvordan optager jeg et samlelån?

Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du optager et samlelån:

Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du optager et samlelån:

  1. Kortlæg din gæld: Først skal du have et overblik over al din gæld. Noter dig beløbene, renter, og hvilke institutioner du skylder penge.
  2. Bestem lånebeløbet: Beslut hvor meget du skal låne for at dække alle de mindre lån, du ønsker at samle.
  3. Undersøg udbydere: Undersøg forskellige banker og finansieringsselskaber, der tilbyder samlelån.
  4. Tjek ÅOP: Når du sammenligner lån, skal du især være opmærksom på ÅOP (årlige omkostninger i procent), da den giver det bedste overblik over de reelle omkostninger ved lånet.
  5. Ansøg om lånet: Når du har fundet en passende udbyder, kan du udfylde en ansøgning. Dette kan ofte gøres online. Du vil typisk skulle give oplysninger om din indkomst, faste udgifter og gældsforpligtelser.
  6. Vent på kreditvurdering: Efter du har ansøgt, vil låneudbyderen foretage en kreditvurdering for at beslutte, om du er kreditværdig, og hvilken rente du kan tilbydes.
  7. Underskriv låneaftalen: Hvis du godkendes, vil du modtage en låneaftale, som du skal læse grundigt igennem. Er du enig i vilkårene, underskriver du aftalen.
  8. Afbetal dine gamle lån: Når samlelånet er godkendt, og du har modtaget pengene, skal du straks afbetale de gamle lån, så du kun har det ene samlelån tilbage.
  9. Overhold betalingsplanen: Nu hvor du har et samlelån, er det vigtigt at overholde betalingsplanen og sørge for rettidige betalinger for at undgå yderligere omkostninger.
  10. Overvej ekstra afdrag: Hvis du får økonomisk overskud senere, kan du overveje at lave ekstra afdrag på dit samlelån for hurtigere at blive gældfri.

Gode råd inden du optager et samlelån

Inden du optager et samlelån, er der nogle overvejelser, som kan hjælpe dig med at finde det bedste samlelån, som passer til dig og dine lånebehov. Herunder finder du en række gode råd, som vi vil anbefale, at du overvejer, inden du optager et samlelån:

Gode råd inden du optager et samlelån

  1. Forstå din gæld: Før du overvejer at samle dine lån, skal du have en klar forståelse af din nuværende gæld, renter, og betalingsvilkår.
  2. Undersøg markedet: Ikke alle samlelån er ens. Sammenlign forskellige lånetilbud, og vær særlig opmærksom på ÅOP (årlige omkostninger i procent), da det giver et godt billede af de samlede omkostninger ved lånet.
  3. Vær realistisk: Skab et realistisk budget for din økonomi, for at sikre at du kan håndtere de månedlige afdrag på det nye samlelån.
  4. Undgå fristelsen: Når du samler dine lån, får du muligvis en lavere månedlig ydelse. Men lad ikke dette være en undskyldning for at optage mere gæld.
  5. Tjek betingelserne: Læs det med småt. Undersøg, om der er gebyrer for tidlig indfrielse, eller hvad konsekvenserne er, hvis du misser en betaling.
  6. Tjek kundeanmeldelser: Undersøgelser fra andre kunder kan give indsigt i, hvordan en låneudbyder håndterer sine kunder, og hvilken service de tilbyder.
  7. Hold styr på dine betalinger: Efter at have optaget et samlelån, skal du sørge for at betale rettidigt. Overvej automatiske overførsler for at sikre, at du ikke glemmer en betaling.
  8. Reevaluér regelmæssigt: Gennemgå din økonomi regelmæssigt for at se, om der er mulighed for at betale mere af på dit lån eller ændre betingelserne.

Ved at følge disse råd kan du tage en mere informeret beslutning om, hvorvidt et samlelån er det rigtige valg for dig, og hvordan du bedst håndterer det.

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

Spørgsmål og svar

Kan samlelån betale sig?

Et samlelån kan ofte betale sig, hvis renten er lavere end på dine nuværende lån, og du kan reducere omkostninger og gebyrer. Det giver også et bedre overblik over din gæld. Dog skal du være opmærksom på lånets løbetid og sikre dig, at du ikke optager ny gæld. Det er altid en god idé at sammenligne ÅOP for at forstå de samlede omkostninger ved lånet, og det anbefales at undersøge vilkårene nøje før beslutningen.

Hvor er det bedst at samle sine lån?

Det bedste sted at samle sine lån afhænger af renter, gebyrer, kundeservice og dine personlige præferencer. Det er en god idé at sammenligne tilbud fra både din egen bank og andre udbydere, herunder online banker. Kundeanmeldelser kan også give indsigt i udbyderen. Det vigtigste er at undersøge ÅOP og vilkår nøje, inden du træffer en beslutning.

Er samlelån en god ide?

Samlelån kan være en god idé for mange, da det potentielt kan sænke renteomkostninger, give bedre overblik over gæld og reducere antallet af gebyrer. Dog er det vigtigt at være opmærksom på lånets vilkår, herunder løbetid og at undgå at optage ny gæld. Som altid bør du sammenligne ÅOP for at forstå de samlede omkostninger og undersøge vilkårene nøje før du tager en beslutning.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Hvis du ikke kan få et samlelån, kan det skyldes en dårlig kreditvurdering, for høj eksisterende gæld, lav betalingsevne, registrering i RKI eller Debitor Registeret, manglende dokumentation, alderskrav eller for mange nylige låneansøgninger. Det er vigtigt at forstå den præcise årsag ved at kontakte låneudbyderen.

Hvem kan få samlelån?

For at få et samlelån skal du oftest have en god kreditvurdering, stabil indkomst, være inden for aldersbegrænsningerne, ikke være registreret i RKI eller Debitor Registeret, og kunne fremvise relevant dokumentation. Godkendelse varierer dog variere mellem udbydere.

Hvem tilbyder samlelån?

Samlelån tilbydes af traditionelle banker og online låneudbydere. Når du leder efter en udbyder, er det vigtigt at sammenligne vilkår, renter og gebyrer for at finde den bedste løsning for din situation.

Du kan finde svar på mange flere spørgsmål i vores FAQ-sektion

Gå til FAQ Gå til faq