Privatlån 

Sammenling og find det bedste privatlån 

Med en ansøgning modtager du op til flere lånetilbud fra banker og låneudbydere. 


Lån mellem 4.000 og 500.000 kr.

Ansøg på 2 min

Uforpligtende ansøgningsprocess

loading
INDHOLDSFORTEGNELSE


Privat lån

Er du i tvivl om, hvad der gør, at et privat lån adskiller sig fra de andre former for lån på markedet? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden vil vi nemlig præsentere dig for, hvad et privatlån egentlig er for en størrelse, og vi giver dig et overblik over de forskellige ting, der gør sig gældende for et privatlån. Vi viser dig også de muligheder, du har for at optage et privatlån, og vi fortæller dig, hvordan du bedst muligt kan sammenligne forskellige udbydere at privatlån, der er på markedet lige nu, så du kan finde det bedste og billigste privatlån, der passer til dig og dine behov. Læs mere herunder omkring, hvad et privatlån egentlig er og hvordan du kan optage det.

Hvis du leder efter et billigt privatlån er det her et rigtig godt sted at starte din søgning. Her på MoreBanker.dk kan du nemlig - med få klik og bare én enkelt ansøgning - få lånetilbud fra flere forskellige banker på markedet for privatlån. Det bliver faktisk næsten ikke nemmere for dig som kunde at finde det billigste og bedste privat lån på markedet, når du kan få alle de bedste lånetilbud med blot én enkelt låne ansøgning.

Hvad er et privat lån?

Hvad er et privatlån? Det er det spørgsmål, vi vil besvare for dig i dette afsnit. Et privatlån er - som navnet måske antyder - et lån, der kan tages af privatpersoner. Modsætningen til et privatlån vil være et erhvervslån, som er et lån, der kan tages af en virksomhed eller lignende. Når du som privatperson leder efter et lån, hvad enten det er på nettet eller i banken, handler det altså om et privatlån.

Et privatlån kaldes også for et online lån, et kviklån, et forbrugslån eller et lån til privat. Ja, kært barn har mange navne. Men de forskellige navne eller begreber dækker faktisk stort set alle sammen over den samme type lån. Disse lån er lån til privat person, som kan optages på nettet. Med et privatlån kan du helt selv bestemme, hvad du vil bruge pengene til, og der er ikke nogen bankrådgiver eller lignende, der stiller spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge det lånte beløb til.

Du har desuden selv mulighed for at bestemme lånets løbetid, så du kan tilpasse lånet endnu mere til din egen økonomi og dine egne behov. Du kan med andre ord bruge pengene lige som du har lyst til, om det er lån til bryllup, lån til ferie eller lån til køb af bil.

privatlån

Privat lån uden sikkerhed

Et privatlån uden sikkerhed er et lån til privat person, hvor du ikke skal stille sikkerhed for lånet. At stille sikkerhed for et lån betyder, at man giver kreditinstituttet eller banken en garanti for, at man kan betale de lånte penge tilbage. Det kan man for eksempel gøre ved at stille sit hus eller sin bil i en form for “pant” for lånet.

Det vil altså sige, at hvis du har stillet dit hus som sikkerhed for dit lån, vil banken kunne beholde dit hus i tilfælde af, at du ikke kan betale deres penge tilbage. Det er dog usandsynligt, at man stiller sit hus i sikkerhed for et privatlån online. Et privatlån uden sikkerhed er altså et lån uden “pant” eller “garanti” for lånet.

Et privatlån uden sikkerhed betyder altså også, at der medfølger mindre papirarbejde, når man optager lånet. Når du optager et lån uden sikkerhed er det altså meget nemmere for dig som kunde at optage lånet, og låneprocessen kommer til at gå meget hurtigere, end hvis du optog et privat lån, hvor du skulle stille noget i sikkerhed.

Billigt privatlån

Hvis du ønsker at finde det billigste privatlån på markedet, kan du med stor fordel gøre brug af vores tjeneste, hvor du med bare én låneansøgning kan modtage lånetilbud fra flere forskellige online banker og låneudbydere. Når du får flere lånetilbud bliver det meget nemmere for dig at vælge det billigste privatlån, fordi du netop kan sammenligne helt konkrete tilbud på lån.

Hvis du får flere lånetilbud øger det også muligheden for at låne, fordi man ikke behøver at gå igennem alt det arbejde, der ligger i at sammenligne priser og tilbud hos forskellige banker, men det hele bliver gjort for dig, mens du blot skal indsende en enkelt ansøgning.

Når du leder efter billig privat lån er der nogle bestemte nøgletal, du kan bruge til at sammenligne priserne på. Når du sammenligner priserne på lån kan du nemlig være sikker på, at du finder det bedste privatlån til den bedste pris. Du kan med fordel sammenligne lån på disse faktorer:

 • - Månedlige ydelse
 • - Renter og gebyrer
 • - Årlige omkostninger i procent

Den månedlige ydelse er den pris, du betaler tilbage til bank eller låneudbyder hver måned. Den månedlige ydelse indeholder det beløb, som du helt konkret afdrager på det lånte beløb. Den månedlige ydelse inkluderer desuden de renter, du betaler på lånet samt eventuelle gebyrer, der er på lånet hver måned.

Liste med oversigt over privatlån:

 1. Bank Norwegian privatlån | Variabel rente fra 4.99 - 18.99% | Lån online fra 5.000 - 400.000 kr
 2. Paymark privatlån | Variabel rente fra 9.9 - 19.56% | Lån online fra 10.000 - 150.000 kr
 3. Facit Bank privatlån | Variabel rente fra 6,93-19,56% | Lån online fra 10.000 - 200.000 kr
 4. Mybanker privatlån | Variabel rente fra 9.9 - 19.56 % | Lån online 10.000 - 150.000 kr
 5. Letfinans privatlån | Variabel rente fra 3.49-18.2% | Lån online fra 10.000 - 150.000 kr
 6. Saverium privatlån | Variabel rente fra 2,95 - 24,99% | Lån online fra 3.000 - 500.000 kr
 7. Digi finans privatlån | Variabel rente fra 3.49 - 19.95 % | Lån online fra 10.000 - 500.000
 8. Basis bank privatlån | Variabel rente fra 4.95 - 19.95 % | Lån online fra 30.000 - 500.000 kr
 9. DER privatlån | Variabel rente fra 9.9 - 19.56 % | Lån online fra 10.000 - 100.000 kr
 10. Sparxpres privatlån | Variabel rente fra 12.55 % | Lån online 10.000 - 150.000 kr
 11. Ferratum privatlån | Variabel rente fra 22.51-22.51%| Lån online fra 1.500 - 50.000 kr

Billigt privatlån

Renter og gebyr 

Renter og gebyrer kan dække over mange ekstra omkostninger, der er forbundet med dit lån. Renten er den procentsats af det lånte beløb, som du betaler hver måned. Det er den pris, du betaler for at have det lånte beløb til rådlighed. Der kan desuden være andre gebyrer forbundet med dit privatlån, og disse kunne for eksempel være administrationsomkostninger, stiftelsesomkostninger, dokumentgebyr eller lignende engangsomkostninger.

Denne type omkostninger er ofte ikke til at se med det samme, når man sammenligner lånene, men det er derfor samtidigt nogle omkostninger, der er værd at holde øje med, når man leder efter billige privatlån.

ÅOP

De Årlige Omkostninger i Procent er dog det nøgletal, du i første omgang bør se på, når du sammenligner priser på privatlån. Årlige Omkosninger i Procent, som forkortes ÅOP, er det nøgletal, der inkluderer samtlige omkostninger for lånet og viser det som et procenttal. Med dette tal kan du se alle omkostninger samlet og derfor bruge dette procenttal til at sammenligne flere forskellige lån. ÅOP står for det samlede beløb, som skal betales tilbage på lånet, så jo lavere ÅOP et lån har, jo billiger er det for dig at optage og tilbagebetale lånet.

Privatlån uden kreditvurdering

Når man ansøger om at låne penge, vil der som regel blive foretaget en kreditvurdering. Dette gør bankerne eller låneudbyderne for at sikre sig, at den kunde, der ansøger om et lån, nu også har økonomien til at betale lånet tilbage. Når banken foretager en kreditvurdering på dig, ser de blandt andet på din alder, din private økonomi, din indkomst og din arbejdssituation.

De fleste låneudbydere ser desuden på, om du er registreret i RKI. Hvis du er registreret i RKI er det nemlig langt de færreste banker, der vil låne penge til dig, fordi det betyder, at du før i tiden har haft problemer med at vedligeholde din gæld. Hvis du før har lånt penge eller lignende, men ikke har været i stand til at betale tilbage, vil du blive regisreret som “dårlig betaler” i RKI eller Debitor Registret.

Hvis du er registreret i et af disse registre, er det ikke en god idé at låne flere penge eller optage et privat lån trods RKI, men derimod bør du fokusere på at få afdraget på din eksisterende gæld, så du kan komme ud af RKI.

Privatlån

Privat lån med lav rente

Når du sammenligner priser på lån er det, som allerede nævnt, rigtig vigtigt, at du er opmærksom på renten på dit privatlån. Et lån med lav rente kan nemlig sikre dig et utrolig billigt privatlån. Men en lav rente er dog ikke ensbetydende med et billigt privatlån. Du kan ansøge om et lån med lav rente, men stadig ende med at betale mere for lånet, end du ville have betalt for et lån med en højere rente.

Blandt andet derfor er det igen vigtigt, at du holder øje med samtlige omkostninger, der er forbundet med lånet i stedet for kun at fokusere på at finde et privatlån med lav rente. Det er igen vigtigt, at du holder øje med lånets ÅOP, så du kan se, hvad du rent faktisk komemr til at betale for dit privatlån.

Hvordan optager man et privat lån?

Der findes utroligt mange privatlån på markedet herhjemme lige nu, så derfor er det vigtigt, at du sammenlinger lånene inden du vælger det privatlån, som du vil optage. Når du sammenligner lån kan du nemlig finde billige lån, som passer bedre til din situation og din økonomi. Hvis du ønsker at låne penge er der en række krav, du skal opfylde:

 • Du skal være fyldt 18 år for at låne penge i Danmark. Enkelte låneudbydere har desuden yderligere alderskrav som for eksempel 21 år, 23 år eller 25 år.

 • Du må ikke være registreret i RKI, hvis du vil låne penge i Danmark. Det er derfor vigtigt, at du arbejder på at komme ud af RKI, hvis du vil optage et lån selvom du allerede er registreret i RKI.

 • Du skal have et gyldigt Nem ID. NemID bruger du nemlig både til at lave din ansøgning, til at underskrive låneaftalen og til at få pengene, når de bliver udbetalt til din NemKonto.

Når du laver en låneansøgning her hos os på Morebanker.dk, får du som sagt lånetilbud fra flere forskellige banker. Du kan altså hurtigt få besked fra forskellige udbydere omkring, hvad for et lån, du kan få og hvad de enkelte banker kan tilbyde. Du kan også skrive dig op til vores nyhedsbrev med din e mail for at holde dig opdateret med de lån, vi kan anbefale til dig.

optage privatlån

Fordele ved privatlån

Der er mange gode grunde til, at du bør vælge et privatlån frem for andre typer af lån. Står du for eksempel og skal vælge imellem et privatlån og et banklån, hvor du skal låne 50.000 kr.? Så læs med herunder, hvor vi giver dig en række af de vigtigste fordele, der er ved privatlån.

Først og fremmest er det en stor fordel, at det er en hurtig og nem måde at låne penge på. Låneprocessen for et privat lån online er nemlig meget kort sammenlignet med andre lånetyper som for eksempel et banklån. Når du ansøger om et privatlån kan du nemlig få svar på om du kan låne inden for bare få minutter. Og bliver du godkendt til lånet, vil du få tilsendt en låneansøgning med det samme, som du lynhurtigt kan underskrive med dit Nem ID. Derefter får du pengene udbetalt - typisk samme dag eller inden for ganske få dage.

En anden vigtig fordel ved privatlån er, at man kan låne uden at stille sikkerhed for lånet. Det vil sige, at du ikke skal stille noget som pant for lånet, hvilket man ofte skal, når man optager et af de traditionelle banklån. Ved et privatlån kan du nemlig lån penge uden nødvendigvis at skulle stille fast ejendom eller din bil som sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage.

Og slutteligt er det også en stor fordel, at man ikke behøver redegøre for, hvad man gerne vil låne penge til. Typisk for et banklån skal du have et formål med lånet, som banken skal godkende. Men optager du i stedet for et privatlån, er der ingen bankrådgivere, der kræver at vide, hvad du vil bruge pengene til. Med andre ord er det dit lån, og du skal ikke stå til regnskab for, hvad du ønsker at bruge pengene på.

Ulemper ved privatlån

Der er naturligvis ingen fordele uden ulemper, og selvom et privatlån lyder meget fordelagtigt, er det naturligvis også tilfældet her. For eftersom man kan tage et privatlån uden at stille sikkerhed, betyder det typisk, at låneudbyderen skal bruge en anden form for sikkerhed for, at du kan betale pengene tilbage for dit lån, eller dine lån, hvis du har mere end ét. Og de fleste långivere får en form for sikkerhed i form af renten på lånet. Derfor finder man typisk en højere rente på privatlån og andre online lån end ved eksempelvis banklån. Dermed ikke sagt, at et privatlån ikke kan være et af de billigste lån, men man skal være forberedt på at renten på et privatlån på nettet kan være højere end for andre lån. I den sammenhæng bør man også være opmærksom på lånets ÅOP, da denne typisk også vil være højere end for andre lån på grund af den højere rente - men også på grund af en række éngangsomkostninger, som typisk følger med et privatlån. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet for alle privatlån, og man bør ikke lade sig skræmme af høj ÅOP, da det kan skyldes éngangsomkostninger, som ikke nødvendigvis betyder, at lånet er dyrere i løbet af lånets løbetid. 

Dette kan du bruge et privatlån til

Som vi allerede har nævnt er der ingen der behøver vide, hvad du skal bruge pengene til, når du tager et privatlån. Og det betyder med andre ord, at du kan bruge et privatlån til lige præcis det, du gerne vil. Hvad end det er en rejse eller en dejlig ski- eller sommerferie, som du længe har drømt om at få råd til, eller det er til køb af bil, lejlighed eller måske til finansieringen af dit drømmebryllup. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge pengene fra et privatlån til. Og eftersom du kan låne mange forskellige beløb - alt lige fra 50.000 kr og lån helt op til 500.000 kr. - er der faktisk nærmest ikke det, du ikke kan bruge dit lån til. Så det er bare med at komme i gang med at finde det lån, du gerne vil optage til at få realiseret netop dine drømme.

Privatlån

Sådan finder du det bedste privatlån

Der er et hav af forskellige privatlån på det danske lånemarked. Og det kan derfor måske virke som en lidt uoverskuelig opgave at finde det bedste privatlån eller måske det billigste privatlån overhovedet - men det kan vi heldigvis hjælpe dig med. For det er altid en rigtig god idé at sammenligne sine muligheder, og det kan du naturligvis gøre her hos Morebanker. Hvis ikke du selv ønsker at gøre al det hårde arbejde, der er forbundet med at sammenligne lån, så kan du med fordel gøre brug af vores tjeneste, hvor du med én enkelt ansøgning har mulighed for at få lånetilbud fra op til fire forskellige banker. På den måde slipper du for at sende ansøgninger enkeltvis til en lang række banker for at kunne sammenligne, men i stedet kan du læne dig tilbage og vente på at op til fire låneudbydere sender et tilbud til dig. Så kan du nemt og bekvemt sammenligne de lånetilbud, som du får tilsendt og vælge det bedste lån.

Hvem kan få et privatlån?

Selvom der ikke er mange krav, man skal opfylde for at kunne få et privatlån, er der naturligvis en række få og enkle krav, som skal være opfyldt for at man kan godkendes til et privatlån. Først og fremmest skal man være 18 år gammel, fordi man skal være gammel nok til at indgå i en juridisk aftale, som en låneaftale er. Derudover skal man have bopæl i Danmark for at kunne lån penge i Danmark. 

Udover dette, skal du have et dansk CPR-nummer og en dansk bankkonto. Og det skal du nemlig have, så du kan få et nemID og bruge dit Nem ID til at ansøge om dine lån. Det kræver nemlig et NemID at låne penge i Danmark, fordi man både bruger det til at underskrive sin ansøgning og selve låneaftalen, ligesom man skal bruge en NemKonto for at få pengene udbetalt. Det er altså vigtigt, at du har dit Nem ID klar, når du ønsker at ansøge om et privatlån - ikke mindst, så du rent faktisk kan modtage dit lån.

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

Spørgsmål og svar om privatlån

Hvad er et privatlån?
Et privatlån er et lån hvor man selv bestemmer hvad man ønsker at bruge lånet på
Hvor meget kan jeg låne?
Du kan låne fra 4.000 til 500.000 kr. 
Hvem kan ansøge om et privatlån 
Følgende krav gælder, hvis du skal optage et privatlån: Minimumsalder 18 år, Fast bopæl i Danmark, Du må ikke være registreret i RKI og Du skal have en fast indtægt 

Du kan finde svar på mange flere spørgsmål i vores FAQ-sektion

Gå til FAQ Gå til faq