Lån til lejlighed 

Skal du låne til lejlighed? Sammenlign og find det billigste 

Udfyld én ansøgning, sammenlign bankernes renter

og find dig det billigste lån - Det tager kun få minutter. 


Lån op til 500.000 kr.

Ansøg hurtigt og nemt

Gratis og uforpligtende

loading
INDHOLDSFORTEGNELSE

En af de største investeringer, som du kommer til at foretage i dit liv, er at købe bolig. Uanset hvilken type bolig du skal købe, og uanset om du er førstegangskøber eller har prøvet det før, så er et boligkøb en af de største investeringer i livet, og sådan en investering koster mange penge. Derfor er det naturligvis også de færreste mennesker, som har råd til selv at finansiere et boligkøb, og det betyder, at du er nødt til at skal låne penge i banken, før du kan købe bolig. Hvis du står overfor at købe en lejlighed, så er der rigtig mange faser ved sådan et køb, og det kan hurtigt blive en uoverskuelig proces, hvis man ikke har så meget viden om og erfaring med boligmarkedet. Derfor kan vi herunder hjælpe dig på vej med viden omkring dine muligheder for at låne penge, når du skal købe en lejlighed.

Før du kan låne penge til den lejlighed, du ønsker at købe, er det vigtigt, at du gør dig nogle grundige overvejelser omkring, hvordan du ønsker at finansiere din kommende lejlighed. Et boligkøb bliver som regel finansieret af flere forskellige faktorer, da det er mange penge, du skal låne i banken for at få råd til at købe bolig. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan du ønsker, at dit boligkøb skal finansieres, og hvor mange penge du selv skal spare op, før du har råd til at købe den bolig, du godt kunne tænke dig. Det forholder sig nemlig sådan, at du er tvunget til selv at kan finansiere mindst 5% af boligens værdi, før du kan få lov til at finansiere de resterende 95% af boligens værdi med et lån. Før du låner penge til at kan købe lejlighed, skal du undersøge dine muligheder på lånemarkedet. Det er vigtigt, at du finder det boliglån, som passer bedst til dine behov og din økonomiske situation, således dit boliglån ikke kommer til at skabe ubalance i din økonomi. Hvis du står overfor at skal købe en lejlighed, kan du med fordel læse med herunder, hvor vi guider dig og giver dig al den viden, du skal bruge for at optage et lån, så du kan købe lejlighed.

Hvor meget kan jeg låne til bolig?

Når du gerne vil låne penge til at kan købe bolig, så har boligens type betydning for, hvor meget du har mulighed for at låne. Når du ønsker at låne penge til at kan købe en lejlighed, så har du mulighed for at låne op til 95% af boligens værdi. De resterende 5% skal du selv kunne stille op med i form af en personlig opsparing. Når du skal købe en lejlighed, kan du finansiere op til 80% af boligens værdi med et realkreditlån og 15% med et banklån. Det er en fordel for dig at låne så mange penge gennem et realkreditlån som muligt, da du med et realkreditlån får den absolut laveste rente. Et realkreditlån kommer som regel med en fast rente, mens du ofte selv har mulighed for at vælge om, dit banklån skal være med fast eller variabel rente. Hvis du bare er en smule risikovillig, kan det være meget smart at vælge en variabel rente, da lånet så vil blive lidt billigere nu og her, og du har mulighed for at få en lavere rente i løbet af lånets løbetid. Dog skal du bare huske på, at renten også sagtens kan risikere at stige i løbet af lånets løbetid.

Det er svært at afgøre, hvor meget du præcis har mulighed for at låne til din lejlighed, for det afhænger af flere forskellige faktorer. Før du kan låne penge til at købe lejlighed, vil banken foretage en grundig kreditvurdering af dig, hvor de på baggrund af din økonomi vil vurdere, hvor meget du har mulighed for at låne. Dit boliglån vil blive fastsat med udgangspunkt i din nuværende økonomiske situation, og derfor er det svært at afgøre, hvor meget du kan låne, før banken har foretaget en kreditvurdering af din økonomi. Bare fordi du reelt har mulighed for at finansiere op til 95% af din boligs værdi med et realkreditlån og et banklån, så er det ikke ensbetydende med, at du har mulighed for at låne så mange penge. Det kommer helt an på din nuværende økonomiske situation. Hvis din økonomi ser god ud, ser dine muligheder højst sandsynligt også gode ude, og hvis der er ustabilitet i din økonomi, kan du sagtens risikere, at banken kræver, at du har en større opsparing, før du kan låne penge. Der er mange faktorer at overveje, når man ønsker at låne penge til en lejlighed, og du bør overveje dine muligheder grundigt, således du kan ende ud med det bedste lån, som passer til dine behov. Du bør også overveje, hvor stramt et budget du ønsker at have, når du har optaget et boliglån. Det er en god idé at overveje, om det er værd at låne så mange penge som overhovedet muligt, hvis det samtidig betyder, at du kommer til at sidde stramt i det hver måned. I stedet kan du overveje at spare lidt flere penge op, så du kan undgå at optage et for stort banklån.

Lån indskud til lejlighed

Hvis du ikke ønsker at købe en lejlighed, men blot har brug for at låne penge til at betale indskud til en lejelejlighed, så har du også mulighed for det. Når du ønsker at låne penge til indskud til en lejlighed, kan det gøres på flere måder. Du kan nemlig både låne penge til indskud i banken, en anden låneudbyder, eller du kan søge om et indskudslån gennem kommunen. Hvis du ønsker det billigste indskudslån, kan vi klart anbefale dig at søge kommunen om et indskudslån, da det giver nogle gode fordele, idet det er et lån, som er betalt af det offentlige frem for det private lånemarked. Når du låner penge til et indskud, behøver du ikke at føle dig begrænset af det faktum, at du ikke har sparet penge op.

Der kan nemlig være flere grunde til, hvorfor man ikke har haft mulighed for at spare penge op til et indskud, og i disse tilfælde er det en god sikkerhed, at man har mulighed for at låne pengene. Hvis du ønsker at låne penge til indskud gennem kommunen, så skal du søge om lånet via borger.dk. Et indskudslån gennem kommunen har flere fordele, blandt andet skal du ikke betale renter og afdrag på lånet de første 5 år af låneperioden, og når først du begynder at betale renter på dit indskudslån, er det en fast lav rente på 4,5%. Dog skal du være opmærksom på, at der er nogle særlige regler, du skal opfylde, før du kan blive godkendt til et indskudslån gennem kommunen.

Hvis du ikke har mulighed for at få et lån til indskud gennem kommunen, kan du også ansøge om et lån hos din bank eller en anden låneudbyder. Her vil lånet være lidt dyrere, og det er derfor en god idé, at du undersøger dine muligheder grundigt, således du kan være sikker på at få det bedste og billigste lån, der passer bedst til dig. Det er svært at afgøre, hvor mange penge du har mulighed for at låne til et indskud gennem banken eller anden låneudbyder, for det afhænger af flere forskellige faktorer. Ligesom når du ønsker at låne penge til at købe en lejlighed, vil banken også foretage en kreditvurdering af din økonomi for at finde ud af, hvor meget du har mulighed for at låne til indskud til en lejlighed.

Brug vores låneberegner til at beregne dit lån

Det er naturligvis aldrig gratis at låne penge og især ikke, når du ønsker at låne så mange penge til at købe en lejlighed. Men hvor meget det koster at låne penge i banken er svært helt at afgøre, da der er flere forskellige faktorer, som har betydning for prisen på dit lån. Prisen på dit boliglån afhænger blandt andet af, hvor mange penge du ønsker at låne, hvilken bank du har, lånets løbetid samt, hvorvidt du ønsker fast eller variabel rente. Det kan være svært at beregne prisen på dit lån selv, og derfor kan du bruge vores låneberegner til at beregne prisen på dit lån. Med låneberegneren kan du nemt og hurtigt få en fornemmelse af og et overblik over, hvilke muligheder du har for at låne penge til en lejlighed, og hvor meget det koster at låne de penge, du ønsker.

Låneberegneren tager højde for nogle forskellige faktorer vedrørende dit boligkøb, og du kan bruge låneberegneren på flere forskellige måder i forskellige faser af dit boligkøb. Du kan både bruge låneberegneren i starten af processen, hvis du ønsker at få et hurtigt overblik over, hvor mange penge du egentlig kan købe bolig for og i så fald, hvad det så vil koste dig at købe bolig til en bestemt pris. Du kan også bruge låneberegneren, hvis nu du allerede har udset dig en lejlighed, som du ønsker at købe, hvor du kender prisen på boligen. I dette tilfælde kan du bruge låneberegneren til at finde ud af, hvad det vil koste dig at købe lige præcis den bolig, du har udset dig. Her kan du eksempelvis også justere op og ned på lånets løbetid for at finde ud af, hvad der passer bedst til dig. Hvis du ønsker at prøve låneberegneren til at beregne prisen på dit lån, skal du blot indtaste dine oplysninger i vores låneberegner, hvorefter du kan få en meget bedre indsigt i, hvor meget det vil koste dig at låne penge til en lejlighed. Ikke desto mindre kan det næsten altid betale sig at investere i en bolig, hvad end det er en lejlighed eller et hus, da boligen som regel kun vil stige med årene.

Hvem kan ansøge om et lån?

Hvis du lige nu sidder og overvejer at ansøge om et lån til lejlighed, så er det en god idé, at du kender til de krav, du skal opfylde, før du kan blive godkendt til et lån. Selvom stort set alle mennesker, der ønsker at investere i en bolig, har brug for et boliglån, så er det desværre ikke alle mennesker, der kan blive godkendt til et lån, hvis de ikke opfylder bankens krav. Vi har allerede belyst ét af kravene, som du skal opfylde for at blive godkendt til et lån, nemlig kravet om at du selv kan finansiere minimum 5% af din boligs værdi gennem en personlig opsparing. Det er et lovkrav, at du kun har mulighed for at finansiere maximum 95% af din boligs værdi med et boliglån, så hvis du ikke selv kan stille op med de resterende 5%, så vil banken lynhurtigt afvise dit ønske om et lån til lejlighed.

Udover dette lovkrav er der også nogle andre krav, du skal opfylde, før du kan ansøge om et lån til lejlighed i banken. Først og fremmest skal du være fyldt 18 år, da du ikke har mulighed for at låne penge, før du officielt er myndig. Derudover skal du have en stabil og fast indkomst, så banken kan være sikker på, at du har økonomisk råderum til at tilbagebetale dit lån hver måned. Et lån til lejlighed er et stort lån, og det er derfor vigtigt for banken at vide, at din indkomst er fast og stabil hver måned. Yderligere er der et meget vigtigt krav, som lyder på, at du ikke må være registreret i RKI eller Debitor Registret, hvis du ønsker at låne penge til lejlighed. Det er de færreste banker og låneudbydere, som ønsker at låne penge ud til folk, som er registreret i RKI, da de bliver betragtet som dårlige betalere. Hvis du er registreret i RKI, har du førhen haft problemer med at afbetale din gæld, og derfor er der simpelthen for stor risiko forbundet med at låne penge ud til folk i RKI, specielt når det handler om så stort et lån som et lån til lejlighed. Hvis du er registreret i RKI, bør du i stedet fokusere på at lægge en plan for, hvordan du bedst og hurtigst kommer ud af RKI, så du kan få din økonomi tilbage i balance.

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.