Lån penge online 

Find det billigste lån online 

Sammenlign lån fra op til flere banker og lån penge online i dag 


Sammenlign renter

Ansøg gratis og uforpligtende

Lån med NemID

loading
INDHOLDSFORTEGNELSE

Mangler du et hurtigt lån

Der kan være rigtig mange forskellige grunde til, at du har lyst eller brug for at tage et lån. Det kan være, at du skal købe de helt store ting som for eksempel et hus, en bil, et sommerhus eller måske en båd? Det kan også være mindre ting. Det kan være, at du skal have ny telefon? Ny computer? Det kan være, at du skal ud at rejse eller bare har brug for nyt tøj til garderoben. Det kan også være, at du finder dig selv i en økonomisk situation, hvor lidt ekstra penge på kistebunden kunne gøre rigtig godt. Der kan være rigtig mange forskellige grunde til, at du har lyst eller brug for at tage et lån. Hvis du kan nikke genkendende til en eller nogle af de sidstnævnte ting. 

Du har måske brug for en ny telefon eller en computer?
Så kan det være, at du skal overveje dine muligheder for at tage et online lån.

Hvis det derimod er de større ting du er ude efter, som for eksempel et nyt hus eller en ny bil, er det typisk et lån i banken, du skal have gang i. Men hvis du står og mangler et “mindre” beløb af penge, til at forsøde tilværelsen lidt - eller til at købe bøger til studiet eller noget helt tredje - så kan du faktisk ofte slippe ved at tage lånet online. Når beløbet ikke er til ny bil eller nyt hus, men lidt lavere, kan du nemlig typisk spare turen ned i banken, samt de mange efterfølgende samtaler og dokumenter der skal udfyldes. Kender du ikke rigtig til det at tage et online lån, kan du læse med her, for at få mere viden omkring de hurtige og nemme former for lån, du kan tage på nettet. Det er let, det er hurtigt, det er måske noget for dig? Der er dog lige en række begreber, det er vigtigt, at have styr på inden, du kaster dig ud i at låne større eller mindre beløb af penge. Vi har forsøgt at overskueliggøre de vigtigste begreber og elementer, så det er nemmere for dig at navigere i med de forskellige former for lån. Held og lykke med det.

Sådan fungerer det

Men hvordan fungerer det, når man skal tage et lån online? Hvis du aldrig har prøvet at låne penge før, kan det være en rigtig god ide at læse denne guide til online lån igennem, da den vil gennemgå de fleste og vigtigste aspekter af hele processen. Der er nemlig en del ting, du skal have styr på, før du bør foretage et lån. Dog er selve låneprocessen utrolig hurtig og nem. For når du først ved, at du gerne vil låne penge, er der ikke langt fra tanke til handling ved et online lån. Det fungerer typisk således, ved de lån du kan tage online, at du først og fremmest finder en låneudbyder på nettet. Når du har fundet den låneudbyder, du ønsker at benytte, skal du typisk udfylde ganske få ting om dig selv og din økonomi. Derefter kan der gå alt fra 5 minutter, ved de helt hurtige lån, til nogle timer, før du har pengene på din konto.

De informationer, du skal udfylde, for at foretage lånet er helt simple, og er på ingen måder noget, du skal bruge lang tid på. Du skal for eksempel ikke ud at skaffe en masse officielle dokumenter vedrørende dig selv og din økonomi. Når du ansøger om et lån, skal de typisk have følgende informationer fra dig: Fødselsdato og personnummer samt navn, adresse og postnummer. Derudover skal de have dine kontaktoplysninger i form af mailadresse og telefonnummer. Så skal de kende til din årlige indtægt før skat og din samlede gæld, hvis du har sådan en.

Disse er typisk de påkrævede informationer, du skal kunne give, for at blive taget i betragtning til et online lån. Det er altså ganske nemt og enkelt at samle alle de informationer, du skal bruge om dig selv, for at kunne tage et online lån. Lånet tager du typisk med NemID, så dette skal du naturligvis også have styr på og adgang til. Når du har ansøgt om lånet, givet dine informationer, og informeret om, hvor mange penge, du ønsker at låne, kan der gå helt ned til fem minutter, før pengene står på din konto. Dette er eksempelvis gældende for et SMS-lån, hvor adgangen til pengene er meget problemfri. Ved større lån, kan der gå lidt længere tid - og det kan naturligvis også være, at det bliver vurderet, at du ikke kan få lov til at låne de ønskede penge. Dette er jo altid en mulighed, som du skal have in mente. Dog er det sjældent, at du bliver afvist til et lån, hvis din økonomi ser fornuftig nok ud.

Lån penge online - hurtigt og nemt 

Som nævnt tidligere, er processen fra, at du ønsker at låne penge, til du har dem stående på din konto, meget kort. En af de helt store fordele ved at låne dine penge online er, at det går rigtig hurtigt - og generelt at hele processen, fra du beslutter dig for at låne, til du har pengene, er meget nem. Det kan især være en fordel, at det er nemt og hurtigt, hvis pengene, du ønsker at låne, skal gå til et her og nu-tilbud. Det kan være, at du har fundet et tilbud på en rejse, som du simpelthen bare ikke kan sige nej til. Det kan også være, at du finder en god pris på en ny sofa, og tilbuddet udløber om et par timer. Der kan være mange grunde til, at du skal bruge pengene hurtigt - og når det er tilfældet, er det en rigtig stor fordel med disse lån, du kan tage online. Derudover er der mange, der sætter pris på, ikke skal skulle have adgang til en masse dokumentation omkring sin økonomi, og derudover at skulle til en masse samtaler med bankmanden, for muligvis til sidst af blive afvist til sit ønskede lån. Derfor kan det være rigtig belejligt med disse online lån, hvor størstedelen, godt kan regne med at få lov til at låne de ønskede penge.

Altid husk at tænk dig godt om 

Da det typisk er meget nemt at få lov til at låne penge online, er det utrolig vigtigt, at du selv gør dig en del overvejelser, inden du vælger at låne pengene. Da der ikke sidder en bankmand til at stille kritiske spørgsmål og lave gennemgribende kredittjek på dig, må du derfor selv stille dig spørgsmålet: har jeg råd til at låne disse penge? Har jeg mulighed for at betale dem tilbage, og på hvor kort tid? Det er step nummer et i forhold til at skulle foretage et lån online. Det er også vigtigt, at du spørger dig selv, om du har brug for at låne pengene. Det er en dum ide at tage et lån online, hvis du ikke har noget bestemt formål med pengene. Det er en dum ide, da det beløb, du skal betale tilbage, typisk er meget højere end det beløb, du låner.

Derfor skal du gerne have en god grund til at låne pengene, før du vælger at gøre det. Ulempen ved denne type lån er især, at renten ofte er rigtig høj. Derfor skal du betale et beløb tilbage som ikke stemmer overens med de lånte penge. Det skal du naturligvis ved alle lån, da ingen lån er gratis at tage - men de lån der er meget nemme at foretage, har som tommelfingerregel en højere rente. Det afhænger selvfølgelig af hvad for en lån du ønsker, da der efterhånden er rigtig mange forskellige former. Der er både kviklån, forbrugerlån, SMS-lån, straks lån og mange andre. Fælles for dem er, at deres rente er høj, men adgangen til pengene er nem. Foruden forskellen på de forskellige lån, kan der også være stor forskel på den enkelte låneudbyder. Den samme slags lån kan altså koste vidt forskellige beløb, alt efter hvem du låner pengene hos. Dette er naturligvis også en rigtig vigtig ting at have i baghovedet, før du foretager lånet. 

Dette skal du især lægge mærke til

Du ved nu, at det er vigtigt, at tænke dig godt om, inden du foretager lånet. Men hvad for nogle ting skal du især lægge mærke til, når du skal vurdere, hvad for et lån, der er bedst for dig at tage? Der er rigtig mange forskellige former for lån, og rigtig mange forskellige firmaer der udbyder lånene. Derfor kan det være svært at navigere i. Men her er nogle ting, det er rigtig vigtigt at lægge mærke til, når du skal beslutte dig for, om du skal tage et lån - og hvor henne du skal tage lånet.

Selvom mange ofte forbinder renter med den eneste økonomiske udgift der er forbundet med et lån, er dette bestemt ikke tilfældet. Der kan faktisk være en lang række af skjulte gebyrer, som intet har med renten at gøre. Derfor skal du endelig ikke tro, at renten kan være den eneste udgift der er ved dit lån. Når det kommer til stykket, er det slet ikke renten, du skal kigge på, når du vurderer, hvad for et lån du skal tage. Du skal derimod kigge efter lånets ÅOP. ÅOP betyder årlige omkostninger i procent, og angiver hvad lånet reelt set vil koste dig at foretage. Hvor mange penge skal du give, for at låne x antal kroner. Kig derfor altid på lånets ÅOP, og ikke på renten, da det kan være yderst misvisende kun at se på renten. Der er nemlig meget ofte en lang række af skjulte gebyrer, når du skal tage et lån online. Disse gebyrer kan være en meget ubehagelige overraskelse, hvis du først opdager dem, efter du har taget lånet. Det er derfor alfa omega, at du har styr på, hvad lånets ÅOP er, og dermed hvad lånet rent faktisk vil koste dig i alt. 

Fast rente eller variabel rente? 

I forbindelse med at du skal tage et lån, skal du vælge mellem fast eller variabel rente. For folk der ikke har taget et lån før, kan fast eller variabel rente virke en smule konfust. Hvad er forskellen? Hvad er det mest hensigtsmæssige for mig? Måske du har stiftet bekendtskab med begrebet fast eller variabel rente før, men det kan også sagtens være, at det er første gang du har hørt det. For at gøre det ganske enkelt, er forskellen på de to former for renter, at den faste rente forbliver den samme, mens variabel rente kan ændre sig. Du skal gøre op med dig selv, inden du vælger at foretaget lånet, om det skal være en fast eller variabel rente på dit lån. Hvis du vælger, at det skal være et lån med en fast rente, betyder det, at renten forholder sig stabil gennem hele tilbagebetlingsperioden. Du kan altså ikke risikere, at renten pludselig bliver højere. Omvendt kan du heller ikke risikere, at renten pludselig bliver meget lavere. Det er den mest sikre beslutning at tage, da det kan være en enormt uforudsigelig udgift, hvis renten pludselig bliver forhøjet. Dog er renten også typisk højere, hvis du vælger en fast rente, end hvis du vælger en variabel rente. Det skal, at låneudbyderen er nødt til at kompensere for det tab, vedkommende kan have, hvis markedsrenten stiger. Selvom udgifterne ved renter måske umiddelbart kan virke højere på et fastforrentet lån, er det ikke nødvendigvis korrekt. 

Hvis du derimod vælger at tage et lån med en variabel rente, vil du typisk opleve, at renten er lavere, når du optager lånet. Det skyldes jo så, at renten tilpasses løbende efter markedsrenten, og derfor kan renten på dit lån både stige og falde løbende - alt efter hvad markedsrenten gør. Hvis du vælger at tage et lån med en variabel rente, skal du derfor have is i maven. Du kan aldrig idé, om din rente vil stige eller falde, og det er for nogle mennesker alt for usikkert. Selvom du måske har en klar forventnings om, at markedsrenten vil falde, er det umuligt at forudse sådan noget, og derfor kan det modsatte sagtens ske i stedet. Ikke engang eksperter på dette område kan give nogen garanti for, hvad der vil ske med markedsrenten - og derfor heller ikke med den variable rente på et privat lån. Du skal derfor gøre op med dig selv, om du har is i maven nok til at tage et lån med en variabel rente, eller om du har det bedre med at tage et lån med en fast rente. Begge dele kan være en fordel, men det er aldrig til at sige på forhånd, hvad der betaler sig bedst i sidste ende. Hvis din økonomiske situation ikke er utrolig stabil, kan det være meget risikofyldt med en variabel rente. Det er dog dig selv, der skal vurdere, hvad du foretrækker. 

Lån penge online - kan alle gøre det?

Hvem kan tage et online lån, tænker du måske? Kan alle? Er det kun folk med rigtig god økonomi? Svaret er, at størstedelen af befolkningen kan tage et lån online. Her kan du læse om de forskellige krav der er til dig, hvis du ønsker at tage et lån. 

Det er muligt at optage et lån, hvis du først og fremmest er over 18 år gammel. Alt efter hvilken låneudbyder du ønsker at låne af, kan det også være, at du skal være over 20 år, 23 år eller 25 år. Det hænger sammen med, at du typisk har en bedre økonomi, når du ikke længere er studerende. Folk mellem 18-25 er ofte studerende, og derfor kan nogle låneudbydere nægte at låne til folk under 25. Dog er det også muligt at finde låneudbydere, hvis eneste krav på aldersfronten er, at du er fyldt 18. Udover alder betyder bopæl og kontaktoplysninger også noget. Du skal nemlig have en dansk folkeregisteradresse, et dansk telefonnummer og en mailadresse. I forhold til bopæl betyder den danske folkeregisteradresse, at du skal bo på dansk grund. Du behøver ikke nødvendigvis at eje dit eget hus. Du må hellere end gerne bo til leje, eller bo hos dine forældre, hvis det er tilfældet. Så længe du kan dokumentere, at du bor i Danmark, så kan du få lov til at låne penge.

Foruden alder, kontaktoplysninger og bopæl skal du være i besiddelse af et NemID. Langt de fleste låneudbydere kræver, at du har et NemID, som du skal bruge, når du underskriver lånekontrakten. Dit NemID er desuden tilkoblet din NemKonto, hvilket betyder, at du kan være sikker på at få pengene ind på den korrekte bankkonto. I meget få tilfælde kan du få lov til at låne penge, uden at have et NemID - men det er ganske sjældent, at det kan lade sig gøre. I disse tilfælde går låneprocessen langt fra lige så hurtigt, da låneansøgning og lånekontrakt skal sendes frem og tilbage med posten mellem låntager og låneudbyder. Det er derfor ikke lige så effektivt, som hvis du har et NemID. 

Det sidste krav i forbindelse med det at tage et online lån er, at du ikke må være registreret i RKI, Debitor Registret, Inkasso og så videre, som dårlig betaler. Ingen låneudbydere er interesserede i at låne penge til dig, hvis der er dokumentation på, at du er en dårlig betaler, som højst sandsynligt ikke vil kunne betale lånet tilbage. Derfor er det et krav hos alle låneudbydere, at du ikke er registreret som dårlig betaler. Disse fire krav er alt, hvad du skal overholde, for at få lov til at låne penge online. Det er altså ikke mange krav der stilles til dig, hvis du ønsker at låne penge. Det er langt de fleste, der kommer igennem nåleøjet for at låne penge online. Netop derfor er det rigtig vigtigt, at du gør op med dig selv inden da, om du har råd til at optage lånet. 

Hvordan skal dit lån se ud?

Hvis du er nået der til i processen, hvor du har fundet ud af, at du er i stand til at låne penge, og at du rent faktisk har lyst og behov for at gøre det, skal du til at overveje, hvordan dit lån skal se ud. Du har mulighed for at låne, men hvordan er dine muligheder for at betale tilbage? Hvor lang tid skal du bruge på at betale tilbage? Det er en tommelfingerregel, at jo større en formue du har, jo lavere en rente kan du få. Hvis du har mere end 20 procent af lånets beløb på din konto, kan du typisk få en lavere rente. Renten og gebyrerne er naturligvis i høj grad det, der skal bestemme, hvordan din tilbagebetaling af lånet skal fungere. Du skal gøre op med dig selv, hvad du ønsker at den månedlige ydelse skal være, og dermed hvor lang tid lånet skal strække sig over - altså lånets løbetid. Der er både fordele og ulemper ved kort og lang løbetid. Hvis du vælger et lån med en kortere løbetid, vil lånet oftest blive billigere, idet du sparer på renteudgifterne. Til gengæld vil afdragene bliver større. Hvis du derimod vælger et lån med en lang løbetid, vil du skulle betale flere penge i renter. Dog vil den samlede ydelse blive lavere, og du vil derfor i højere grad være sikker på, at du rent faktisk har mulighed for at betale lånet tilbage til tiden. Hvis du ikke betaler tilbage rettidigt, vil du blive tilskrevet morarenter og gebyrer. Du skal derfor ikke vælge et lån med en kortere løbetid, end du rent faktisk har økonomisk mulighed for. Den månedlige ydelse skal altså styres af, hvor mange penge du har mulighed for at trække fra din indkomst hver måned, men skal selvfølgelig også styres af, hvor mange penge du har råd til at betale i renter i alt gennem hele lånet. Din økonomiske situation spiller derfor en stor rolle i forhold til at vælge formen på lånet. Et hurtig lån er et billigere lån - men husk, at det skal være realistisk.

Sammenlign forskellige låneudbydere først

Hvis du er nået frem til beslutningen om, at du ønsker at låne penge, skal du først og fremmest finde ud af, hvem du ønsker at tage lånet hos. Da der efterhånden er ved at være så ekstremt mange forskellige låneudbydere på markedet, er det rigtig vigtigt, at du finder ud af, netop hvad for en låneudbyder der kan give dig den bedste aftale. Det bedste råd der kan gives er, at du skal google dig frem til de forskellige lån - mange steder på nettet kan du nemlig få lånene listet op ved siden af hinanden, så du nemt og enkelt kan se forskellene på de forskellige lån. Det er altid nemmere at vurdere fordele, ulemper og generelle forskelle, hvis lånene er ved siden af hinanden. Det bliver mere skematisk og nemmere at gennemskue.

Således kan du vælge mellem de forskellige låneudbydere, og finde den enkelte låneudbyder, der passer bedst til dine økonomiske behov og din økonomi. Igen er det vigtigt, at du kigger på lånenes ÅOP, når du skal vælge mellem de forskellige lån og låneudbydere. Kig ikke på renten, men på de samlede omkostninger der er forbundet med lånet - dette kan ikke understreges nok. Foruden at tjekke op på de forskellige låneudbydere inden, er det også en rigtig god ide at kontakte dem med en konkret henvendelse. Bed om et tilbud fra dem, så du har noget at sammenligne med. Her er det en god ide at sammenligne tilbud fra minimum tre forskellige låneudbydere, inden du underskriver en aftale. Således er du sikker på, at du underskriver den bedste og billigste aftale for dig. Når det kommer til at vælge mellem låneudbydere kan der også være stor forskel på, hvor hurtigt de har mulighed for at udbetale lånet til dig - dette kan naturligvis spille en stor rolle i forhold til dit økonomiske behov, men det kan være en rigtig dårlig idé at vælge den låneudbyder med den hurtigste udbetaling, hvis det er en af dem med den højeste ÅOP.

Vær påpasselig og læs kontrakten godt igennem

Som overskriften indikerer, kan det ikke understreges nok, at du skal være godt og grundig sikker i din sag, før du vælger at låne penge. Du skal vide med dig selv, at det er det, du ønsker at gøre. Derudover skal du vide, at du rent faktisk har økonomien til at betale lånet tilbage. Ellers kan du komme i store økonomiske vanskeligheder. Når du ved disse to ting, og du skal til at optage lånet, er det meget vigtigt, at du læser kontrakten rigtig godt igennem - og gerne flere gange. Udover kontrakten, skal du også læse selve lånevilkårene godt igennem. Det er vigtigt, at du ved hvad lånet indebærer, og at der ikke dukker en masse ubehagelige overraskelser op løbende - efter du har taget lånet. Her kan det altid være en fordel at snakke med en økonomisk rådgiver inden.

Du kan selvfølgelig også vælge at udarbejde dit eget budget over din økonomi. Du kan finde skabeloner på budgetter over privatøkonomi på nettet, så hvis du downloader sådan et, kan du faktisk hjælpe dig selv godt på vej. Dette kan være en rigtig god ide at gøre, hvis det bliver for omfattende og tidskrævende med en økonomisk rådgiver. Ved selv at udforme et budget kan du hurtigt og nemt gennemskue, om du rent faktisk har råd til at tilbagebetale lånet, og hvor lang tid du skal bruge på det.

Hvor meget kan du låne?

Sidst men ikke mindst betyder det selvfølgelig noget, hvor meget du kan låne. Alt efter hvilken slags lån du tager, kan du låne forskellige beløb. De hurtigste lån er typisk de lån, hvor du kan låne færrest penge. SMS-lån er altid sjældent det hele store beløb. Din egen økonomi betyder også noget for, hvor meget du kan låne - og i den grad, hvor meget du bør låne. Det kan være svært at sige, hvor meget du kan låne ved et online lån, da der efterhånden er så mange forskellige låneudbydere og lån på markedet. Der dukker konstant nye muligheder og løsninger op, og det kan derfor være svært at finde hoved og hale i. Dog strækker lånebeløbet sig typisk fra 500 kroner til omkring 300.000, alt efter hvilken slags lån du ønsker at tage. Det står dog ingen steder, præcis hvor meget du som maksimum kan låne online. Du kan altid kontakte den enkelte låneudbyder for at høre mere om dine muligheder. 

Forhåbentlig har denne tekst været en hjælp, hvis du stod og manglede kendskab til de forskellige former for online lån, og hvad det indebar. Der kan være rigtig mange spørgsmål forbundet med det at låne penge, og det er utrolig vigtigt, at du ved nok om det hele, før du kaster dig ud i at optage et lån. Du kan så nemt blive snydt, når det hele foregår online, så derfor skal du vide, hvad du foretager dig. Held og lykke med det hele, og husk at det på ingen måder betyder, at du ikke har styr på din økonomi, hvis du er nødt til at tage et lån. Alt hvad der har med økonomi at gøre, kan være et ømt punkt for mange, og er bestemt heller ikke altid det oplagte samtaleemne til selskabelige øjeblikke. Folk kan have tendens til at forbinde lån med skam og dårlig økonomi, og dette er på ingen måder nødvendigvis tilfældet. Der kan være rigtig mange forskellige grunde til, at du har brug for at tage et lån. Og når det kommer til stykket, tager, eller har, mange mennesker taget et lån i forbindelse med en større økonomisk post. Det er faktisk de færreste der kommer igennem hele livet uden at tage et lån, og ofte er det ren og skær en nødvendighed, hvis du har en større eller mindre drøm, du skal have opfyldt. Så længe du har hovedet med, og sætter dig ind i de vigtigste begreber, inden du optager lånet, er der derfor absolut intet galt i at optage et lån

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.