Små lån 

En hurtig og nem løsning hvis du mangler et minilån 

Sammenlign flere lånetilbud og find det billigste 


Lån fra 4.000 kr.

Hurtig udbetaling

loading
INDHOLDSFORTEGNELSE

Det er næsten umuligt at gå igennem livet uden på et tidspunkt at være nødsaget til at låne penge. På nogle tidspunkter har man måske truffet en beslutning om at investere i en bil eller en bolig, og her vil man få brug for at optage et større lån. På andre tidspunkter kan man befinde sig i en situation, hvor man akut har brug for penge, og hvor der måske ikke er andre løsninger end at optage et mindre lån. Der kan være mange forskellige årsager til, hvorfor man pludselig står og mangler penge, og nogle mennesker er heldige at have en opsparingskonto, man kan låne fra, men hvis det ikke er tilfældet, kan det være nødvendigt at optage et lån i banken eller hos en anden låneudbyder. Hvis der opstår en situation, hvor man pludseligt har brug for at låne penge, kan man optage små lån, hvor lånebeløbet er forholdsvis lavt, og løbetiden er kort. Det kan eksempelvis være, at der er dukket en uforudset telefonregning op, eller din computer er gået i stykker. Det kan også være, der er tilbud på den sofa, du længe har drømt om, eller du har udset dig en rejse, som du bare ikke kan sige nej til. Der er så mange ting, vi drømmer om at gøre eller købe, men desværre er det ofte økonomien, der sætter begrænsninger for, hvad vi kan gøre eller købe.

Heldigvis er der hjælp at hente flere steder, og du kan nemt optage små lån på nettet, så du kan få lidt ekstra penge til at gøre eller købe det, du mangler eller har lyst til. Når du ønsker at optage små lån, optager du et lån uden sikkerhed, og det er blandt andet en af grundene til, hvorfor små lån bliver mere og mere populære at optage blandt de danske forbrugere. Når du optager et lån uden sikkerhed, betyder det samtidig også, at du må bruge pengene på lige netop det, du har lyst til. Små lån er altså velegnet til dig, der har brug for at låne et mindre lånebeløb med hurtig udbetaling, som samtidig også er nemt og hurtigt at betale tilbage igen. Selvom det lyder nemt og bekvemt at optage små lån på nettet, så skal man huske på, at det aldrig er gratis at låne penge. Man skal jo betale pengene tilbage igen indenfor kort tid, og der er også renter og gebyrer forbundet med at optage lån. Derfor er det en god ide at tænke sig godt om, før man vælger at optage små lån, og før man stifter gæld. Hvis du står i en situation, hvor du overvejer at optage små lån på nettet, så kan du læse med herunder og blive meget klogere på små lån.

Hvad er små lån?

Før vi går videre med at snakke om små lån, er det en god idé først at etablere en form for definition på små lån. Som navnet måske antyder, så er små lån et mindre lån, hvor man typisk ikke har mulighed for at låne mere end 20.000 kroner. Samtidig har små lån som regel en kort løbetid, og det vil altså sige, at små lån er forholdsvis hurtige at indfri igen, fordi tilbagebetalingen af små lån strækker sig over en kortere periode end eksempelvis almindelige forbrugslån. Dermed er små lån en ideel løsning til dig, der har brug for penge lige nu og her til at betale uforudsete udgifter, eller du ønsker at forsøde hverdagen en smule med nye møbler eller en rejse. Små lån er lån uden sikkerhed, og derfor behøver du ikke at stå til regnskab for, hvad du ønsker at bruge pengene på. Du er ikke tvunget til at bruge pengene på noget bestemt, men i stedet kan du selv være herre over de penge, du har lånt og bruge dem til lige netop det, du ønsker. Når du ønsker at optage små lån, så skal du være opmærksom på, at du typisk ikke kan låne mere end 20.000 kroner. På den anden side kan du som regel låne helt ned til 1.000 kr. eller endda helt ned til 500 kr., hvis du kun har brug for det. Så hvis du eksempelvis har brug for at låne mellem 25.000-500.000 kr., så er små lån ikke ideelt for dig. Hvis du har behov for at låne mellem 25.000-500.000 kr., skal du i stedet overveje at optage et forbrugslån eller måske et banklån, hvis lånebeløbet ligger i den høje ende.

Du kan optage små lån både i banken og på nettet, men når små lån typisk er et mindre lånebeløb, er det mest attraktivt for de fleste mennesker at optage små lån på nettet hos online låneudbydere. En af fordelene ved små lån er nemlig, at du hos de fleste online låneudbydere har mulighed for at få udbetalt pengene samme dag, som du har ansøgt om lånet. Det er ideelt for mange mennesker, idet de som regel ansøger om små lån, fordi de netop har brug for pengene lige nu og her. Hvis du ansøger om et mindre lån i banken, vil du opleve en meget længere ventetid, fordi banken skal bruge en del mere tid på at gennemgå din økonomi, før du kan få godkendt et lån hos dem.

Når du ønsker at optage små lån, skal du være opmærksom på, at der er renter og gebyrer forbundet med at optage sådan et lån. Det er dog svært at afgøre, hvor meget det præcis kommer til at koste dig at optage små lån, da prisen for små lån blandt andet afhænger af, hvor mange penge du ønsker at låne, og hvor lang løbetid du ønsker. Samtidig vil renten på dit lån afhænge af den kreditvurdering, som låneudbyderen foretager af din økonomi, inden dit lån kan blive godkendt. Hvis din økonomi ser sund og fornuftig ud, kan du højst sandsynligt få tilbudt små lån med en lav rente, mens du vil få tilbudt en højere rente, jo mere ustabil din økonomi er. Når man skal sammenligne priser på lån, skal man som regel være opmærksom på ÅOP, da dette tal viser de samlede årlige omkostninger i procent. Derfor er ÅOP god at bruge, når man skal sammenligne forskellige lån, fordi den medregner alle udgifter. Dog kan det være svært at kigge på ÅOP, når der er tale om små lån, idet små lån ofte har en løbetid, der er langt kortere end et år, og når ÅOP viser de samlede årlige omkostninger, er den ikke så præcis at bruge i dette tilfælde. Når du skal finde ud af, hvilken låneudbyder du ønsker at optage små lån hos, er det en god idé, at du kigger på dine behov først, hvorefter du kan undersøge, hvilken låneudbyder der bedst kan opfylde dine behov til den laveste pris. Når du overvejer, hvilke behov du har, skal du også overveje, hvor lang en løbetid du ønsker på dit lån, og deraf hvor hurtigt du ønsker at indfri din gæld. Det har nemlig betydning for, hvor høj en månedlig ydelse du vil få. Det kan være en fordel at vælge en så lang løbetid som muligt, hvis du ønsker en lav månedlig ydelse, men du skal også huske på, at jo længere løbetid du vælger, jo dyrere bliver dit lån, idet der så er flere måneder, hvor du skal betale renter på dit lån.

Små lån eller SMS lån?

Der findes mange forskellige slags lån på nettet, og der findes især mange forskellige slags kviklån, hvor der er mulighed for udbetaling med det samme. Derfor forstår vi godt, hvorfor det til tider kan være forvirrende at finde rundt i de forskellige lån. For at slå det helt fast, så er alle små lån et lån med et mindre lånebeløb, der betales tilbage igen indenfor relativt kort tid. De betegnes også som kviklån, da de er nemme og hurtige at ansøge om, og det er lige så nemt og hurtigt at få udbetalt pengene. Der findes dog også andre betegnelser for små lån, som nemt kan gøre det forvirrende, når man som forbruger sidder og undersøger, hvilke små lån man skal vælge. Du har måske hørt om lynlån, mikrolån, minilån og SMS lån før og undret dig over, hvad pokker forskellen er på disse lån og små lån? Egentlig hører alle disse lån under den samme kategori, nemlig mindre kviklån med kort løbetid. Derfor er der ikke den store forskel på eksempelvis små lån og SMS lån, da begge lån optages hos online låneudbydere, og der er mulighed for udbetaling i dag. Samtidig er begge disse lånetyper lån uden sikkerhed, hvilket altså vil sige, at du kan bruge pengene på lige det, du har lyst til, uanset om du optager små lån, SMS lån eller andre hurtige kviklån. Den eneste forskel, der er på disse typer lån, kan være måden, hvorpå du ansøger om lånet hos de forskellige låneudbydere. Både små lån, SMS lån og andre hurtige kviklån adskiller sig fra det klassiske forbrugslån i den forstand, at du ved små lån typisk ikke kan låne mere end 20.000 kroner, mens du ved klassiske forbrugslån ofte kan låne alt mellem 25.000-500.000 kr. 

Små lån med straks udbetaling

En af de store fordele ved små lån er det faktum, at du har mulighed for at få udbetalt pengene meget kort tid efter, du har ansøgt om lånet. Hvis du ansøger om lånet i dag, har du hos mange låneudbydere faktisk også mulighed for at få udbetaling i dag. Små lån med hurtig udbetaling er en meget fleksibel løsning, fordi du ikke skal vente oceaner af tid på at få udbetalt dit lån. Hvis du optager et lån i banken, vil du højst sandsynligt være nødt til at vente en del længere tid på at få udbetalt pengene, og det er blandt andet derfor, at små lån på nettet er blevet så populære blandt de danske forbrugere. For nogle mennesker kan det være altafgørende at have mulighed for at optage små lån med udbetaling i dag, hvis de befinder sig i en situation, hvor de har brug for pengene lige nu og her. De fleste låneudbydere er godt klar over, at små lån bliver mere og mere populære blandt de danske forbrugere, og derfor er det også et mål for for mange online låneudbydere at kunne tilbyde udbetaling samme dag eller senest næste dag. Der er stor konkurrence blandt de online låneudbydere, og derfor er de også nødt til at tilbyde straks udbetaling på små lån, hvis de vil holde fast i kunderne.

Når du har fundet den låneudbyder, du ønsker at optage små lån hos, skal du udfylde en kort låneansøgning, som kun tager ganske få minutter at udfylde. I låneansøgningen skal du angive diverse oplysninger om dig selv og din økonomi. Når du har sendt din låneansøgning afsted, vil låneudbyderen straks begynde at gennemgå din ansøgning, og de vil foretage en kreditvurdering af din økonomi, hvor de vil vurdere, hvorvidt du er egnet til at få et lån eller ej. Indenfor ganske kort tid vil du få svar på, om dit lån er godkendt, og hvis det bliver godkendt, skal du blot underskrive låneaftalen med dit NemID, hvorefter pengene vil blive udbetalt til din konto hurtigst muligt. Den præcise behandlingstid på din ansøgning kan variere fra låneudbyder til låneudbyder, men hos de fleste låneudbydere har du mulighed for at få udbetalt pengene samme dag, som du har ansøgt om dem. En af grundene til, at du har mulighed for at få små lån med straks udbetaling, skyldes det faktum, at du blot skal bruge dit NemID til at underskrive din låneansøgning. Dermed har låneudbyderne ikke brug for at se nogen fysiske dokumenter, og det sparer både dig og dem for en hel del tid. 

Hvornår er små lån en god ide?

Du skal altid tænke dig godt om, før du beslutter dig for at låne penge, for det er aldrig gratis at låne penge, og der er altid renter og gebyrer forbundet med at optage lån. Men nogle gange kan man få brug for at låne penge hurtigt, og her kan små lån være en god ide, hvis du samtidig kun har brug for at låne et mindre beløb. Små lån er derfor en god løsning for dig, der har brug for at låne et mindre beløb lige nu og her og ikke har tid til at vente for lang tid på at få udbetalt pengene. Det kan være, der er dukket en uforudset regning op, som skal betales med det samme, eller du har set et godt tilbud, som udløber lige om lidt. Uanset hvad grunden er, så er små lån en ideel løsning, fordi små lån uden sikkerhed giver dig mulighed for at bruge pengene på lige netop det, du har lyst til, uden du skal stå til regnskab over for nogen i forhold til, hvad du skal bruge pengene til. Små lån kan også være en god ide, hvis du ønsker at indfri din gæld forholdsvis hurtigt. Små lån har nemlig en kort løbetid, hvilket også tvinger dig til at betale pengene tilbage hurtigt, og dermed kan du undgå, at din gæld vokser sig større, end den måske er i forvejen. Små lån er en god løsning for dig, hvis du ønsker at vige uden om et lån i banken, fordi deres ventetider simpelthen er for lange, og processen er for besværlig, fordi det ofte kræver, at du stiller op til en bankmøde med diverse dokumenter, som banken nøje skal gennemgå, før dit lån kan blive godkendt. Med små lån på nettet kan du nemt og hurtigt ansøge om et lån, og du kan lige så nemt og hurtigt få udbetalt pengene og bruge dem på akkurat det, du har lyst til.

Hvem kan ansøge om et lån?

Hos de fleste låneudbydere på nettet kan du nemt og hurtigt ansøge om små lån. Der er dog nogle bestemte kriterier for samlet kreditvurdering, som du skal opfylde, før du kan blive godkendt til et lån. Først og fremmest er der et alderskrav, som lyder på, at du skal være fyldt minimum 18 år, før du kan optage små lån. Nogle låneudbydere vil endda kræve, at du er fyldt 20 eller 21 år, før du kan få et lån. Når du er fyldt minimum 18 år, betragtes du som værende mere ansvarsfuld i forhold til din økonomi, så derfor er det ikke muligt for dig at optage små lån, hvis du er yngre end 18 år. Derudover er det et krav hos de fleste låneudbydere, at du har en dansk folkeregisteradresse, har dansk telefonnummer samt en dansk bankkonto. Yderligere skal du have et gyldigt NemID, da du skal bruge dit NemID til at underskrive din låneaftale. Et andet vigtigt krav lyder på, at du ikke må være registreret i RKI eller Debitor Registret, hvis du ønsker at optage små lån. Faktisk er det stort set umuligt for dig at finde nogen låneudbyder, som vil låne dig penge, hvis du er registreret i RKI. Dette skyldes, at du bliver betragtet som en dårlig betaler, som tidligere har haft problemer med at betale dine regninger. For langt de fleste låneudbydere er der derfor for stor risiko forbundet med at låne dig penge, hvis du er registreret i RKI. Det er desuden også en dårlig idé at forsøge at optage et nyt lån, hvis du allerede er registreret i RKI, da din gæld kun vil vokse sig større og større. I stedet for at bruge energi på at lede efter en låneudbyder, der vil tilbyde dig små lån, selvom du er registreret i RKI, kan vi anbefale dig at bruge energi på at finde ud af, hvordan du bedst muligt kan komme ud af RKI og få din økonomi på rette køl igen.

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.