Lån til motorcykel

Find det bedste motorcykellån for dig ved at sammenligne lån fra op til flere banker

Udfyld en ansøgning, sammenlign bankernes rente - Det tager kun 2 minutter 


Lån op til 500.000 kr.

Gratis og uforpligtigende

Hurtig udbetaling

loading
INDHOLDSFORTEGNELSE

Lån til motorcykel

Er du også vild med livet på landevejen? At køre på motorcykel er noget helt særligt. Det er noget du ikke forstår, før du har været ude på din første motorcykeltur. Når du kører der, med vind i håret, og bare suser afsted, så kan du opnå en helt bestemt form for ro. Det kan nærmest være meditativt at køre på motorcykel, på trods af det ofte foregår i høj fart. Du er alene med dine tanker - du hører ikke radio, som i bilen, du kan ikke snakke med nogen. Det er bare dig og din motorcykel. Hvis du også er vild med denne følelse, forstår vi dig udemærket godt. At køre motorcykel kan simpelthen bare noget helt specielt. Hvis du skulle finde dig selv i en situation, hvor du enten skal ud at købe ny motorcykel - eller skal være motorcykelejer for første gang, kan det være, at du skal tage et lån.

Det er nemlig ikke gratis at blive motorcykelejer. Du kan finde mange former for lån efterhånden, så du kan ikke nødvendigvis tage ét lån, som er det bedste for dig og alle andre. Det afhænger rigtig meget af din økonomiske situation samt beløbet, du ønsker at låne. Hvis du har brug for hjælp til finansieringen af din nye motorcykel, bør du derfor sætte dig godt ind i de forskellige former for lån. Læs mere her, hvis du er interesseret i at vide mere om det at låne penge til en motorcykel.

Sådan fungerer det 

I forhold til lån til motorykel fungerer det således, at du først og fremmest skal lave noget forarbejde. Mange tror måske, at det første skridt er at gå direkte i banken og spørge om motorcykellån. Dette er en dum fejl at lave, da det aldrig er en god ide at dukke op i banken, uden nogle informationer omkring lånesituationen på forhånd. Læs derfor først om MC lån på nettet, og gør desuden dig selv den tjeneste at benyt en låneberegner. Låneberegnere til lån til motorcykel kan du finde flere steder på nettet, hvis du blot googler. Ved at benytte en låneberegner kan du prøve dig frem og tilbage med forskellige størrelser og former for lån til motorcykel. Overvej de forskellige muligheder der er forbundet med løbetider, og overvej, hvad lånet vil koste dig om måneden. Det handler i den grad om at stikke en finger i jorden, og mærke efter, hvilken slags motorcykel du egentlig har råd til. Først derefter bør du gå til banken - eller foretage lånet hos en lånevirksomhed. 

Det er desuden vigtigt, at du har den nødvendige dokumentation klar, så du kan få lov til at tage lånet. De påkrævede informationer er: fødselsdato og personnummer. Så er det navn, adresse og postnummer samt e-mailadresse og telefonnummer. Derudover er det årlig indtægt før skat og din samlede gæld. Disse informationer skal du være klar med, for at kunne blive taget i betragtning til et lån til motorcykel. 

Sidst men ikke mindst er der forskellige former for lån, du kan tage i forbindelse med køb af din motorcykel. Der er et forbrugslån, og så er der et banklån. Hvis du tager et forbrugslån, kan du låne til hele motorcyklens værdi, uden at lægge nogen udbetaling - og heller ikke stille sikkerhed. Hvis du tager et lån i banken, eller finansierer din motorcykel igennem forhandleren, kræves der som oftest en udbetaling på 20 procent og en sikkerhed. Det er dog en tommelfingerregel, at lån i banken har en bedre rente end forbrugslån, hvorfor det er vigtigt at undersøge begge dele først. 

Tanker du bør gøre dig, før du tager et lån 

Det er altid vigtigt at gøre sig en del overvejelser, inden du foretager et lån. Du skal først og fremmest gøre op med dig selv, om du overhovedet har råd til at tage lånet. Det finder du selvfølgelig ud af ved at kigge på din egen økonomi, men også ved at kigge på lånets gebyrer og renter. Du finder det bedste lån ved at kigge på alle de forskellige låns ÅOP. Når du sammenligner lån skal du altså kigge på deres ÅOP som er årlig omkostning i procent. Det er kombinationen af renter og alle de andre former for gebyrer der er knyttet til et lån. Det er vigtigt, at du ikke kun kigger på renter, da ÅOP er meget mere end blot renten. Ved at se på lånenes ÅOP, kan du sammenligne alle omkostninger forbundet med lånene. Det er også en god ide at se på lånets løbetid, og have in mente, hvordan din egen økonomi ser ud - hvor lang tid skal du bruge på at betale dit mc lån tilbage? Det er ikke nødvendigvis alle der vil låne dig penge, men det er heller ikke altid en god ide for dig at låne penge. Hvis du har under 20 procent af lånets pris, kan det være meget usikkert for dig at låne penge. Derfor skal du gøre dig en del overvejelser, før du rent faktisk vælger at tage lånet - også selvom du godt kan låne. Mc lånet kan være en god ide, men husk at brug din sunde fornuft.

Lån med og uden sikkerhed 

Der er en ganske simpel forskel på de to former for lån du kan tage, når det kommer til lån til motorcykel. Du kan tage et lån med sikkerhed og et lån uden sikkerhed. Hvis du tager et lån med sikkerhed, kræver det at du kan stille sikkerhed for lånet - sjovt nok. Det betyder, at du har stillet sikkerhed i din motorcykel, således at din långiver kan auktionere motorcyklen i tilfælde af, at du ikke betaler pengene fra lånet tilbage. Lånet med sikkerhed er oftest billigere end et lån uden sikkerhed, men det giver dig jo altså også nogle begrænsninger. For eksempel stiller långiveren ofte krav til motorcyklens alder. Det betyder, at hvis du ønsker at købe en motorcykel, der er ældre end 10 år gammel, kan det være, at du ikke blive bevilget lånet.

Desuden kan du højst låne op til 80% af motorcyklens værdi - de sidste 20 procent skal du lægge i udbetaing. Et lån uden sikkerhed kan du bruge præcis som du ønsker, men er så også det dyrere. Fordelene er her, at långiveren ofte ikke stiller krav til motorcyklens alder, og at du kan låne til hele motorcyklens værdi. Derudover kan du købe motorcyklen af lige præcis hvem, du har lyst til. Det behøver derfor ikke være købt af en autoriseret motorcykelforhandler. Der er altså fordele og ulemper ved begge former for lån, og du skal derfor gøre op med dig selv, hvad for en slags lån, der vil fungere bedst for dig og din økonomi. Mc lånet kan være fordelagtigt både med og uden sikkerhed.

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.