5 gode råd om lån

Der findes et hav af små, mellemstore og store låneudbydere på det danske marked for lån. Og dermed findes der også utroligt mange forskellige lånetyper og størrelser - og det kan derfor være svært at finde hoved og hale i alle de mange forskellige muligheder, begreber og lånetilbud, der er på markedet. Samtidig med det tilbyder alle de forskellige banker og online låneudbydere forskellige lånevilkår, renter og gebyrer samt kundefordele, så det kan være svært at få en konkret idé om, hvor det egentlig er bedst at låne sine penge. Og derfor har vi her hos MoreBanker lavet denne lille guide til dig, der står i en situation, hvor du skal optage et lån. Hvad end det drejer sig om et hurtigt lån til uforudsete omkostninger, eller du skal optage et større lån til for eksempel bryllup, bil eller rejse, så har vi fem rigtig gode råd til dig, der er faret vild på lånemarkedet. Læs mere herunder og bliv meget klogere på lån.

5 gode råd om lån

Råd 1: Få et overblik 

Før du låner er det først og fremmest vigtigt, at du danner dig et overblik over de mange muligheder, der er på lånemarkedet. Det kan du for eksempel gøre ved at tage et kig på vores oversigt over låneudbydere, eller ved at kigge på, hvor du så kan få et lån, der passer til det formål, som du skal bruge det til. Det kan være svært selv at danne sig et overblik over lånemarkedet, netop fordi der er så mange forskellige udbydere og typer af lån til stede, og netop derfor eksisterer MoreBanker, hvor vi har samlet et komplet overblik over de talrige muligheder, du har for at låne. Vi har samlet en komplet oversigt over de mange forskellige lånetyper, der findes på markedet, og som noget ekstra har vi også samlet en oversigt over de mange forskellige låneformål, der findes. Dermed får du nemt ved at få overblikket over de muligheder, der er for dig, hvad end du leder efter et lån til sommerhus, lån uden sikkerhed eller et hurtig lån til bryllup - eller noget helt fjerde.

Morebanker.dk
Gode råd om lån

Råd 2: Sammenlign lån

For at du kan være sikker på, at du tager det bedste lån, er det vigtigt, at du sammenligner flere forskellige lån. Det er nemlig - som vi allerede har nævnt - meget forskelligt hvad de forskellige udbydere kan tilbyde dig i din låneaftale. Og det er i denne forbindelse rigtig vigtigt at du overvejer hvilken form for lån, du ønsker. Det gælder både når det kommer til lånets størrelse samt løbetiden på lånet, som også er en vigtig faktor, når du skal vælge det helt rigtige lån. Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for at få mere end ét lånetilbud, når du går på jagt efter et lån. Sørg for at få lånetilbud for et lån i samme størrelse og med samme løbetid på lån, så du nemmere kan sammenligne og finde det lån, som er billigst og som passer bedst til dig. Og for at du ikke selv skal ud og sende masser af låneansøgninger ud til flere forskellige online banker, har vi her på MoreBanker sørget for, at du kan få op til fire forskellige lånetilbud ved hjælp af blot én enkelt ansøgning. På den måde bliver det nærmest ikke nemmere for dig at sammenligne lånenes priser og finde det allerbedste tilbud.

Råd 3: Lån ikke mere end du kan betale tilbage igen 

Når man skal vælge et godt lån vil de fleste som regel vælge det lån, som er det billigste. Men faktisk forholder det sig sådan, at et lån vil blive billigere og mere fordelagtigt, hvis du låner et mindre beløb. Mange har tendens til at tænke, at nu hvor de alligevel skal optage et lån, kan de lige så godt låne et større beløb, fordi det i sidste ende ikke kommer til at betyde så meget, om de skal betale 1000 eller 1200 kr. af om måneden. Men jo mindre et beløb, du låner, jo hurtigere og nemmere kommer du ud af din gæld. Og dermed bliver lånet automatisk også billigere for dig at optage. Vi anbefaler også til alle vores kunder, at de ikke låner mere end det beløb, som de er i stand til at betale tilbage igen - men også at man ikke låner flere penge end man rent faktisk har brug for, da man på sigt vil kunne komme til at stå i en økonomisk situation, som man ville ønske at man ikke var havnet i. Det kunne være undgået ved at have optaget et mindre lån.

Råd om lån
Gode råd om lån

Råd 4: Læs altid det der står med småt 

Når du modtager et lånetilbud eller en låneaftale fra en låneudbyder er det utrolig vigtigt, at du altid læser dokumentet ordentligt igennem. Der kan nemlig gemme sig mange skjulte gebyrer og skjulte omkostninger, som står med småt i sådan en låneaftale. Det er især vigtigt, at du orienterer dig grundigt omkring vilkårene for tilbagebetaling af din lån, så du sikrer dig, at du ikke pludselig står i en situation, hvor du eksempelvis får uforudsete høje ydelser på dit lån, eller du pludselig skal betale et gebyr for at indfri dit lån. Hold også altid øje med ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) for lånet, da det er dette tal, der angiver præcis hvor meget lånet kommer til at koste for dig. Ved at se på ÅOP vil du altså hurtigt kunne se, om der er noget i din låneaftale, der ikke helt stemmer - hvis ÅOP er urimeligt højt.

Råd 5: Overvej andre muligheder 

For at få det bedste lån er det alfa og omega, at du overvejer alle dine muligheder. Det gælder altså om at finde ud af, hvor du får de bedste lånevilkår. Og dermed kan det være relevant for dig at undersøge, om du i stedet for at tage et online lån kan få et lån af dine forældre eller et andet familiemedlem. Det kan også være, at din bank kan tilbyde dig et endnu bedre lån, eller noget helt tredje. Hold alle muligheder åbne og undersøg meget gerne flere forskellige muligheder, så du kan være sikker på at få det lån, som passer bedst til dig og dine behov.

Morebanker.dk