Serielån

Mangler du et serielån? 


Ansøg hurtigt og nemt på Morebanker og find det billigste serielån for dig 


Sammenlign bankernes renter

Gratis og uforpligtiende ansøgning

Få lånetilbud indenfor 1 minut

loading
INDHOLDSFORTEGNELSE


Hvad er et serielån?

Ved et serielån er afdraget af lånet en konstant ydelse gennem hele den givne låneperiode. Modsat et stående lån, hvor der kun skal betales ét afdrag af lånet sidst i den givne låneperiode, så vil hele lånet ved et serielån skulle betales af ved hver termin. Her vil et afdrag hver termin udgøre en fast procentdel af det beløb, der oprindeligt bliver lånt. Dette beløb bliver også kaldt for hovedstolen. Rentebetalingerne ved et serielån vil derfor, til forskel fra et stående lån, være størst i den første del af låneperioden. For hver termin der er under lånets løbetid vil rentebetalingerne nemlig falde, og dermed vil den samlede ydelse også blive lavere. Det betyder at den samlede ydelse med tiden vil blive lavere i takt med at renten i serielånet falder. 

Fordele og ulemper ved et serielån

Der kan findes mange fordele ved at optage et serielån. For hvert øjeblik der går, vil du blandt andet kunne se frem til, at skulle betale lånet tilbage med en gradvis lavere rente for hver termin der er i serielånet. Det medfører også en anden fordel ved et serielån som er, at i takt med at du får en lavere rente, så vil friheden til at kunne afdrage mere på hovedstolen i lånet også blive større. Dette er gældende under hele lånets løbetid. Samtidig vil du også kunne være helt sikker på, hvad du skal betale i afdrag på dit lån ved hver termin, da serielånets afdrag ikke vil variere fra måned til måned, som det kan gøre ved andre lån.

Som med så mange andre lånetyper vil der selvfølgelig også være nogle ulemper forbundet med et serielån. Og selvom et serielån kan vise sig at være den rigtige løsning for dig, så er der særligt én ulempe ved denne type lån. En ulempe ved denne type lån er nemlig at det kræver, at du i starten af lånets løbetid har et tilstrækkeligt økonomisk overskud, og da det er ikke unormalt at ens privatøkonomi er mest ustabil omkring tidspunktet, hvor man optager sit lån, kan dette derfor være en stor ulempe. Årsagen til et serielån kræver, at du har et tilstrækkeligt økonomisk overskud er, at din økonomi i starten af lånets løbetid skal kunne klare de store ydelser der vil være i starten af lånet. Til gengæld skal du huske på, at de store ydelser kun vil være der i starten af lånets løbetid, fordi rentebetalingen, til forskel fra blandt andet et stående lån, kun vil blive mindre under lånets løbetid. De store ydelser vil derfor kun være der i starten af lånets periode på grund af, når et afdrag hver termin er blevet betalt, så vil renten dermed falde, og den samlede ydelse vil derfor også blive lavere. 

Hvornår er serielån en god idé?

Når man skal til at tage et nyt lån, kan det kan være svært at vide hvilket lån der vil være det bedste at tage, alt efter hvilken situation, som det er man står i. Der findes nemlig rigtig mange forskellige typer af lån, og blandt de mange forskellige slags vil et annuitetslån, et stående lån og et serielån ofte være dem, som går igen. En af de vigtigste faktorer der er forbundet med ens valg af lånetype vil være måden, som lånet skal afdrages på. Der findes dog andre faktorer, som man fordelagtigt vil kunne tage med i sine overvejelser, før man for eksempel beslutter sig for, at det er et serielån, som man vil optage. Har man besluttet sig for at optage et serielån, vil det som regel på længere sigt også være den billigste løsning. Årsagen til det er, at selvom et serielån vil have den højeste terminsydelse i starten af lånets løbetid, så kan denne lånetype alligevel få reduceret restgælden i det hurtigste tempo. Det vil altså betyde, at du med et serielån får muligheden for hurtigere at betale dit lån ud og dermed kan se frem til hurtigere at blive gældfri. 

Hvordan optager jeg et serielån?

Hvis du har besluttet dig for at optage et serielån, vil du kunne komme til at opleve at skulle gøre det gennem din egen bank. Det vil derfor være en god idé at starte med at få kontaktet din bank og få booket et møde. Ved dit møde med banken vil du nemlig kunne få gennemgået og lagt en plan over din økonomi. Det vil både hjælpe dig og din bank til lettere at kunne vurdere, om et serielån er det lån som vil passe dig og dine økonomiske behov bedst. I nogle tilfælde vil banken komme frem til, at serielånet vil være den bedste løsning for dig og din økonomi, men der findes også tilfælde, hvor banken vil fraråde dig et serielån, og eventuelt råde dig til at optage en anden form for lån. Ved at holde et møde med din bank, så vil banken også få muligheden for at hjælpe dig med at beregne, hvor meget ydelsen til renterne på et serielån vil falde hen over lånets løbetid. Det kan altid anbefales, da det nogle gange kan være svært selv at beregne, hvis man ikke har den store erfaring med lån og renter. Hvis du er kommet frem til at du vil optage et serielån eller en anden type af lån, så kan det også være en fordel at få undersøgt andre banker end din egen. Ud over de mere traditionelle banker findes der nemlig også en lang række af online banker, som tilbyder lån til yderst konkurrencedygtige priser. Derfor kan det altid være god idé at indhente tilbud fra flere forskellige banker eller at finde en sammenligningstjeneste, som kan samle tilbuddene for dig.

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.