Sådan tjekker du om du er registreret i RKI

By Mark Andersen | 23. september 2020 | Læsetid 5 minutter

INDHOLDSFORTEGNELSE

I forbindelse med at man gerne vil låne penge, er der nogle forskellige ting, som man skal være opmærksom på. En af de ting er, om man er registreret i RKI. Det kan nemlig være meget svært at få lov til at optage et lån, hvis man er registreret i RKI. På denne side kan du derfor læse mere om, hvad det vil sige at være registreret i RKI. Derudover kan du også læse om, hvorfor man ender i RKI, og hvordan man kan komme ud af RKI igen.

Hvad er RKI?

RKI er en forkortelse for Ribers Kredit Information. RKI er ejet af Experian og er sammen med Debitor Registeret de to største registre for dårlige betalere i Danmark. RKI er nemlig et register, som består af en liste over de danskere, som er blevet registrerede som dårlige betalere. Når man bliver registreret som dårlig betaler, er det noget man får information om. Det at være dårlig betaler betyder nemlig, at man ikke har betalt sine regninger til tiden. Men man bliver ikke registreret første gang man er for sent på den med at betale en regning. For at blive registreret i RKI, er der nemlig en klar protokol, der skal følges, og der er mange regler for, hvornår en virksomhed må indskrive dig i RKI for at være en dårlig betaler. Dette skyldes, at reglerne er lavet således, at forbrugerne har mulighed for at få rettet op på betalingen, før de bliver indskrevet. Den første regel der skal overholdes, er at man skal være fyldt 18 for at blive indskrevet i RKI. Derudover skal det skyldige beløb være på mindst 7500 kroner, hvis det er en regning fra det offentlige. Når man ikke har betalt sine regninger vil man modtage rykkere. Disse rykkere skal være skriftlige, og man skal modtage tre rykkere. De to første rykkere må ikke nævne RKI, mens den sidste rykker skal nævne RKI. Disse rykkere skal derudover have mindst ti dage imellem sig, for at give forbrugeren en mulighed for at opdage det skyldige beløb og få pengene tilbage betalt. 

Hvis du er indskrevet i RKI kan det være meget svært at komme til at optage lån både hos banker og låneudbydere. Derudover er det også svært at få lov til at købe ting på afbetaling. Man vil nemlig ofte møde et nej i begge situationer, da man, som indskrevet i RKI, fremstår som en dårlig betaler, og dette gør det svært for andre virksomheder og offentlige institutioner at stole på, at man kan overholde sine aftaler og betale sine regninger. Derfor kan man i langt de fleste tilfælde ikke få lov til at låne penge, når man er registreret i RKI.

Sådan finder du ud af, om du er havnet i RKI

Man vil selvfølgelig gerne vide, om man er indskrevet i RKI, og er man i tvivl, om man er endt i RKI, er der heldigvis også en mulighed for at finde ud af det. Der er fire forskellige måder, som du kan benytte dig af, når du gerne vil tjekke, om du er indskrevet i RKI. De fire forskellige metoder afhænger selvfølgelig af, hvem du er, og hvad din situation er. De fire muligheder er dog alle metoder, hvorigennem du kan tjekke, om du er registreret i RKI. 

Den første metode til at tjekke, om du er indskrevet i RKI er gennem dit Nemid. Denne metode er klart den hurtigste og nemmeste metode, hvis man ved, hvordan man bruger sit Nemid. Hvis du vil tjekke, om du er registreret i RKI, skal du blot finde dit Nemid frem og logge ind på Dininfo.dk. Herinde kan du se din status på, hvorvidt du er registreret i RKI. Denne metode til at tjekke hvorvidt du er registreret i RKI, kan benyttes af privatpersoner, som har adresse i Danmark. Hvis du gerne vil have at vide om du er registreret i RKi over telefonen, kan du ringe til Experians kundeservice og få oplyst, hvorvidt du er indskrevet i RKI. 

Du kan også vælge at sende en mail til deres kundeservice, men du skal her være klar over, at du ikke må oplyse nogle personlige detaljer, da det ikke er en beskyttet mail.

Slutteligt kan du ringe til Experians automatiske telefon, hvor du, ved at indtaste dit telefonnummer, vil få oplyst, hvorvidt du er indskrevet i RKI. 

Alle disse fire metoder giver dig mulighed for at finde ud af, om du er registeret i RKI. Særligt hvis du er i tvivl, om du kunne være endt i RKI grundet en regning engang, kan det være en rigtig god idé at finde ud af, om du står i RKI, således at du har mulighed for at gøre noget ved det. Det er nemlig de færreste, der bryder sig om at være registreret som dårlige betalere, særligt hvis de har mulighed for at gøre noget ved det. 

Hvordan kommer jeg ud af RKI igen?

Hvis du finder ud af, at du skulle være så uheldig, at du er registreret i RKI, er der heldigvis en løsning, som du kan bruge for at komme ud af RKI igen. Det er sådan, at for at få slettet sit navn fra RKI, er det eneste du skal gøre at betale din gæld af. Det er nemlig så enkelt og nemt, at det kun afhænger af, om du betaler din gæld din gæld af. Dog skal du vide, at hverken du eller Experian kan fjerne dig fra registeret, da det er firmaet, som du har skyldt penge, som skal fjerne dig fra registeret igen. Derfor er det vigtigt, at du kontakter det firma, der har indskrevet dig i RKI, og fortæller at du har betalt din gæld af, og at de derfor skal fjerne dig fra RKI. 

Har du ikke mulighed for at betale din gæld, vil du alligevel blive fjernet fra registeret efter fem år, med mindre du bliver indskrevet på ny. Dog er det vigtigt at huske, at din gæld ikke forsvinder, bare fordi du bliver fjernet fra registeret. 

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.