Energilån

Lån til varmepumper, soceller eller andre energibesparende produkter

 Morebanker hjælper dig med at finde det billigste energilån 


Lån op til 500.000 kr.

lave renter

Hurtig udbetaling

loading
INDHOLDSFORTEGNELSE


Hvad er et energilån?

Der findes i dag mange forskellige typer af lån, og det kan være svært at gennemskue hvilke lån der er til hvad. Blandt alle de typer af lån som du kan låne, er et energilån et af dem. Et energilån er en betegnelse for et almindeligt banklån, som er tænkt til at skulle bruges på at få lavet mere energibesparende tiltag til for eksempel dit hus. Nogle eksempler på energibesparende tiltag til din bolig kan være energirenovering og andre former for alternative energikilder. Her er solceller et klassisk eksempel på en alternativ energikilde, men der findes i dag rigtig mange muligheder, som kan hjælpe med at sænke dit energiforbrug, så du kan få en grønnere bolig. Du vil også kunne bruge et energilån til at få lavet bedre isolering eller få udskiftet dine vinduer og døre i din bolig, da det blandt andet vil kunne bidrage til et bedre indeklima.

Det vil også sige, at hvis du er boligejer vil dine muligheder være gode for at optage et energilån, som kan bruges på at forbedre eller renovere din bolig. Generelt er et energilån til for, at kunne blive brugt på, at finansiere alle former for forbedringer til din bolig, der kan gøre, at du får energibesparelser. Et energilån er derfor et bredt begreb, da det kan bruges på alt fra mindre forbedringer til store renoveringsprojekter. Kort fortalt er et energilån altså til, så du kan få lavet de energiforbedringer, som du går og drømmer om. De fleste energilån foregår ligesom et almindeligt lån, hvor der betales et bestemt beløb af lånet pr. måned. Du vil også opleve at dit energilån vil kunne have en løbetid på over 10 år. 

Hvad kan et energilån bruges på?

Et energilån er et lån, der blandet vil kunne bruges på en masse forskellige “grønne” renoveringer af dit hjem. Det kan for eksempel være efterisolering, udskiftning af døre og vinduer eller et nyt tag. Et energilån vil udover det, også kunne bruges til, at få lavet en anden alternativ energikilde. Et typisk eksempel på det er solceller, som der særligt gennem de seneste 10 år er set en stor stigning i antallet af. Andre alternative energikilder, som dit energilån vil kunne bruges på kan være jordvarme eller udskiftning af kedelanlæg. 

Den store stiging i priser på energi har gjort, at mange vælger at optage lån til at kunne betale deres regninger. især de stigende gaspriser, samt elpriser har påvirket dette.

Rentefrit energilån?

Det kan være rigtig svært at finde ud af hvor du skal tage dit lån, for at sikre dig, at det bliver det billigste lån, som du vælger at tage. Den bedste måde, som du kan sikre dig det billigst mulige lån på, er ved at sammenligne de forskellige lån fra så mange banker som muligt. Der er nemlig stor forskel fra bank til bank, på blandt andet hvor meget du kan låne, hvilke renter der er og hvordan dit lån skal betales ud. En nem løsning på det, kan være at søge dit lån gennem en sammenligningstjeneste som vores. En sammenligningstjeneste er et sted, som samler de forskellige lånetilbud på ét sted. Ved at gøre brug af en sammenligningstjeneste, så kan du få et overblik over de billigste lån hurtigt og nemt. 

Én fælles ting, som alle der vælger at tage et lån har interesse i, er selvfølgelig, at der er en lav rente pr. måned. Ved banker der tilbyder et energilån, er en lavere rente ofte en del af lånet. Lad os nu sige at dit lån, for eksempel, bruges på forskellige energirenoveringer af din bolig. Disse energirenoveringer af din bolig kan medføre en bedre økonomi for dig, og derfor bliver dit lån pludselig et lån, som ses for at have en lavere risiko, både for dig, men også for den bank, hvor du har foretaget dit lån. Hvis man ser det fra bankens side er et energilån derfor god forretning, da det både får gang i deres udlånsforretning, samtidig med at det er et lån, som der er lav risiko på. Ved nogen banker er det endda muligt at du kan få et rentefrit energilån, hvis dit lån er på under 60.000 kroner. 

Energilån resurs bank 

Flere banker tilbyder i samarbejde med Resurs Bank et energilån. Det er et energilån som til enhver tid kan hjælpe dig med at finansiere dine udgifter til både energiforbedringer eller til hvis der for eksempel er dukket en uventet reparation op. Dine muligheder er mange for et energilån. Tager du dit lån hos Resurs Bank kan du få et energilån, der kan bruges på forskellige energibesparende projekter, som du drømmer om at få lavet til din bolig. Udover det, er en af fordelene ved et lån hos Resurs Bank også, at du til enhver tid kan indfri dit lån, hvis du pludselig kommer til penge, uden at det koster dig noget at gøre det. 

Hvem kan ansøge om et energilån?  

Generelt kan man sige, at alle personer der går og drømmer om en grønnere bolig, kan låne til deres boligprojekt hos de fleste banker. Overordnet set vil man kunne sige, at et energilån er et lån, der til enhver tid kan tages af alle, som ønsker at få lavet energiforbedringer af sin bolig. Et energilån er også for dem der ønsker at spare penge ved at få brugt deres energi mere effektivt, og for dem, som ønsker at gøre deres bolig mere klimavenlig og energieffektiv. 

At tage et energilån kan gøre, at du får sparet flere penge sammen pr. måned. Det skyldes, at der kan ligge et potentiale i, at den besparelse, som du opnår på din energiregning, kan være med til at finansiere dele af din afbetaling på lånet pr. måned. Det vil altså sige, at en energirenovering kan være med til at skabe en besparelse på din energiregning, og den besparelse vil derefter kunne bruges til at dække nogle af de udgifter, der er i dit energilån. En af de metoder der kan hjælpe dig med at finde ud af om du kan låne på en måde hvor det vil give mening for dig, er at se på, hvad du potentielt vil spare om måneden, for eksempel på din varmeregning, efter en energirenovering. Holder du det derefter op imod hvad du vil skulle betale om måneden for dit energilån, så kan du let se om det er et lån, som vil give mening for dig. Og er du i tvivl om dit næste boligprojekt er et som går ind under kategorien energibesparende tiltag, så kan du altid kontakte den givne bank for at høre, om det er et tiltag, som du kan låne penge til. 

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.