Kviklån

Find det billigste kviklån i dag

Sammenlign lån fra op til flere banker og find lånet med den laveste rente 


Hurtig og nem ansøgningsprocess

Spar penge ved at sammenligne lån

Lån mellem 4.000 og 500.000 kr.

loading
INDHOLDSFORTEGNELSE


Mangler du penge til lige det du drømmer om?

Står du og mangler penge? Sådan lige her og nu? Har du måske fundet et tilbud på drømmerejsen, og du kan simpelthen bare ikke sige nej? Eller har du mistet din telefon? Måske du har tabt kaffe ud over computeren - og din garanti er udløbet? Eller måske bøgerne til dette semester var meget dyrere end først antaget?

Der kan være mange forskellige grunde til, at du står og mangler penge hurtigst muligt. Nogle grunde er federe end andre. Fælles er dog, at disse situationer kan fikses. Du kan tage et kviklån. Hvis ikke du har hørt om kviklån før, er det, som navnet indikerer, et lån du kan tage hurtigt. Du kan ansøge om det online, og få pengene kort efter.

Derfor kan kviklån være ganske fordelagtige, hvis du finder dig selv i en situation, hvor du mangler penge - ikke om et par måneder, ikke om et par uger, ikke om et par dage, men med det samme. Der kommer tit mange nye kviklån på markedet, og der er efterhånden ved at være mange forskellige låneudbydere. Det kan derfor være lidt svært at navigere i med alle de mange muligheder, der efterhånden er ved at være.

Vi har derfor lavet denne guide til dig, så du hurtigt og nemt kan forstå det, der skal forstås, før du kaster dig ud i at tage et kviklån. Du kan derfor læse med her, hvis du ønsker at vide mere om det at tage et kviklån.

Kviklån - sådan fungerer det

Først og fremmest er det super enkelt, hurtigt og nemt at tage et kviklån - deraf navnet. Du finder tilbuddet hos en online låneudbyder, søger om det online, og kort efter kan du have pengene på din konto. Alt efter hvilken låneudbyder du benytter, kan der gå ned til en time, før du har pengene på din konto.

Ved almindelige banklån, som for eksempel et huslån eller et billån, er det normalt at man stiller sikkerhed i lånet. Dette er ikke tilfældet ved et kviklån. Du behøver ikke at kunne stille sikkerhed, og du behøver heller ikke at informere om, hvad du ønsker at bruge pengene på. Det er låneudbyderne ligeglade med.

Det er derfor rigtig nemt at få adgang til de penge, du ønsker at låne. Det er derimod ikke de helt store beløb, du låner ved kviklån. Skal du for eksempel ud at investere i et nyt hus, er du altså nødt til at have fat i banken. Hvis der derimod mangler noget mindre - en rejse, en computer eller noget helt tredje - kan det være, at kviklån er løsningen for dig?

Kviklån

Hvem kan tage et kviklån?

Hvem kan så ansøge om et lån? I princippet kan alle gøre det, men du skal være over 18 år for at blive taget i betragtning til et kviklån. Hos nogle låneudbydere skal du faktisk være minimum mellem 20-25 år, for at komme i betragtning til lånet. Det hænger sammen med, at folk i alderen 18-25 tit kan være i gang med et studie af en art, og derfor ikke er så økonomisk stabile.

De har sjældent en fast høj indkomst, og det kan derfor være sværere at regne med, at de vil betale pengene tilbage, som aftalt. Det er dog også muligt at finde låneudbydere, hvor det eneste alderskrav til dig er, at du skal være fyldt 18 år. Husk naturligvis at tjekke op på det, som noget af det første, så du ikke spilder din tid ved at læse om et lån, du måske slet ikke er i stand til at tage grundet din alder. Foruden at være minimum 18 - eller nogle gange 25 - skal du have en dansk folkeregisteradresse, et dansk telefonnummer og en emailadresse.

Telefonnummer og emailadresse er primært kontaktoplysninger, mens en dansk bopæl er fordi, at du skal bo i Danmark. Du behøver ikke nødvendigvis at eje et hus eller en lejlighed. Du må hellere end gerne blot bo til leje eller bo hos dine forældre, men du skal altså have en dansk folkeregisteradresse.

Du skal altså bo i landet for at få lov til at låne penge. Derudover skal du være i besiddelse af et NemID - i hvert fald langt de fleste gange. Klart de fleste låneudbydere kræver, at du har et NemID. Dette skal du bruge til at underskrive lånekontrakten, og så er dit NemID desuden tilkoblet din NemKonto, hvilket betyder, at du kan være helt sikker på at få pengene ind på den helt rigtige bankkonto.

I meget få tilfælde behøver du ikke at have NemID, men så bliver hele proceduren en del mere besværlig. Så foregår lånet ikke online, og du skal derfor sende låneansøgning med posten - og ligeledes skal låneudbyder sende lånekontrakt med posten tilbage til dig. Det er slet ikke lige så effektivt som med et lån online. 

Hvis du nu tænker: “Har min økonomiske situation intet at sige, i forhold til om jeg kan tage et lån?” er svaret jo. Der er ikke de store krav - langt fra faktisk. Du må dog ikke være registreret i RKI, Debitor Registret, Inkasso eller lignende som dårlig betaler. Dette er det eneste økonomiske krav der siger noget om dine muligheder for at låne.

Det skyldes naturligvis, at hvis du er registreret som dårlig betaler, er chancerne for at du rent faktisk kan betale lånet tilbage, ganske små. Det er selvfølgelig ikke særlig tiltalende for en låneudbyder. Disse krav er dog alt hvad du skal opfylde, for at komme i betragtning til et kviklån. Det kunne nærmest ikke være nemmere

Husk altid at tænke dig godt om

Netop fordi det er så uhyre nemt at tage et kviklån, er det utrolig vigtigt, at du husker selv at tænke dig godt og grundigt om, inden du vælger at låne penge. Har du virkelig brug for disse penge? Hvad skal du helt præcist bruge dem til? Har du ikke mulighed for at tjene pengene ved lidt ekstra vagter i stedet?

Er du rent faktisk i stand til at betale pengene tilbage med de renter og gebyrer der nu bliver tilføjet? Og sidst men ikke mindst, hvor hurtigt vil du kunne betale pengene tilbage? Det er nogle tanker der er utrolig vigtige at gøre sig inden, du foretager lånet, fordi der meget tit er nogle rigtig høje renter og gebyrer forbundet med at tage et kviklån. Det er ulempen ved denne slags lån, og det der gør, at du skal huske at tænke dig godt om. Du skal undersøge lånet godt og grundigt, inden du vælger at tage det.

Hvad skal du især lægge mærke til?

Du ved nu, at du skal tænke dig godt og grundigt om, inden du vælger at tage et lån. Du skal undersøge lånet og alle tallene. Men hvad er det helt præcist du skal undersøge? Mange tror, at en høj rente betyder at et lån er dyrt - og omvendt de lån med den lave rente er billige. Men det er faktisk slet ikke renten, du skal have dit fokus på.

Der kan være rigtig mange skjulte gebyrer, som intet har med renten at gøre. Du skal derfor fokusere på lånets ÅOP. ÅOP betyder årlige omkostninger i procent, og viser dig lige præcis hvor meget lånet vil koste dig i alt. Det er altså renter og gebyrer samlet, og skjuler derfor intet. Et lån med en lav rente men en høj samlet ÅOP er derfor meget dårligere og mere ufornuftigt at tage, end et lån med en lav rente men en samlet set høj ÅOP. Dette er et af de vigtigste råd, vi kan give dig - kig på lånets ÅOP frem for alt.

Sammenlign låneudbydere

Det er altid godt at have flere låneudbydere ind over, før du skal vælge, hvem du ønsker at tage lånet hos. På rigtig mange forskellige hjemmesider kan du se udbyderne af kviklån listet ved siden af hinanden. På den måde er det nemmere at sammenligne dem. Du kan se renten, lånets ÅOP og alle de andre krav og tal nemt og enkelt, så du kan forholde dig til lånene i forhold til hinanden.

På den måde er det nemmere at anskueliggøre de store forskelle der er ved lånene, og dermed finde fordele og ulemper ved de forskellige lån og låneudbydere. Det er desuden en rigtig god ide at hente tilbud hos flere forskellige låneudbydere - minimum tre forskellige tilbud er en god ide, så du har noget at stille op i forhold til hinanden.

På den måde finder du nemmest det bedste og billigste kviklån til dig. Hvis du søger efter forskellige låneudbydere på Google, og kommer ind på den enkelte låneudbyders hjemmeside, kan det være stillet op på vidt forskellige måder, og kan dermed være forvirrende at navigere i. Søg derfor “sammenlign låneudbydere” eller noget i den stil på Google, så du kan få de forskellige udbydere listet op ved siden af hinanden. Dette er den nemmeste og mest effektive måde at sammenligne låneudbyderne i forhold til hinanden.

Hvordan skal dit lån se ud? Fast eller variabel rente?

Hvis du er nået dertil i processen, hvor du ved, at du ønsker at tage et lån, og du ved hvem du ønsker at tage lånet hos, skal du stille dig selv en række yderligere spørgsmål. Hvordan skal lånet se ud? Skal lånet betales tilbage over lang tid eller kort tid? Skal lånet betales tilbage med faste eller variable renter? Hvad skal den månedlige betaling være?

Der er mange forskellige ting at tage stilling til, så vi gennemgår her de vigtigste slavisk. Først og fremmest er det vigtigt at gøre op med dig selv, om renten skal være fast eller variabel. Ved en fast rente er renten, sjovt nok, fast. Det betyder, at renten ikke ændrer sig på noget tidspunkt i hele den periode, hvor du betaler af på lånet. Hvis du derimod vælger et lån med en variabel rente, følger dit låns rente selve markedsrenten. Det vil sige, at hvis markedsrenten stiger, gør renten på dit lån det samme.

Hvis markedsrenten derimod falder, gør renten på dit lån ligeledes det samme. Der kan være fordele og ulemper ved både fast og variabel rente. Fordelen ved en fast rente er, at du ved med sikkerhed, at renten ikke lige pludselig stiger til et beløb, du simpelthen ikke er i stand til at betale. Du ved derfor med sikkerhed, at du kan betale den rente, du er blevet enig om fra start. Dog er denne form for rente også typisk lidt dyrere end den variable rente. Dog er sikkerheden langt større. Hvis du ikke er økonomisk stærk, kan denne rente derfor være en klar fordel for dig.

Vælger du derimod et lån med en variabel rente, vil du typisk opdage at renten er lidt lavere, når du optager lånet. Det skyldes, at renten tilpasses løbende efter markedsrenten. Derfor kan du både risikere, at renten stiger og falder - og du kan aldrig på forhånd sige, hvilken en af delene der vil ske. Selv ikke eksperter på området kan give nogen garanti for, hvad markedsrenten gør, og derfor kan der heller ikke gives nogen garanti for, hvad dit renten på dit lån vil gøre i lånets løbetid.

Denne form for lån kan vise sig at være utrolig fordelagtig, hvis du er heldig med markedsrenten på det tidspunkt dit lån bliver taget og skal betales tilbage. Det handler dog i høj grad om at have is i maven, hvis du skal tage et lån med en variabel rente. Du skal ikke panikke, hvis markedsrenten stiger, men du skal heller ikke juble for højt, hvis renten på et tidspunkt er faldende. Alt kan ske, hvis du tager et lån med en variabel rente. Det er her op til dig selv at afgøre, hvad for en slags rente, du ønsker at benytte. Dog er det mest sikkert med en fast rente, hvis du har en stram økonomi.

Hvordan skal dit lån se ud? Løbetid og månedlig udbetaling

Når du har fundet ud af, om lånet skal have en fast eller variabel rente, er det også vigtigt at du finder ud af, hvor lang lånets løbetid skal være. Hvor lang tid regner du med, at du skal bruge på at betale lånet tilbage? Der er jo en tommelfingerregel der siger, at jo hurtigere du kan betale lånet tilbage, jo lavere en rente kan du få på lånet.

Den lave rente er altid en stor fordel, og derfor er det fordelagtigt at betale lånet af så hurtigt som muligt. Hvis du ønsker at betale lånet af over kort tid, skal du naturligvis angive den månedlige betaling højt frem for lavt. Det er dog også rigtig farligt at sætte den månedlige betaling alt for højt, da det kan resultere i, at du ikke er i stand til at betale det aftalte beløb hver måned.

Der kan jo altid komme uforudsete udgifter ind i budgettet, og dem skal du have in mente, før du vælger hvor høj den månedlige udbetaling skal være. Det forholder sig nemlig sådan, at hvis du ikke er i stand til at betale den månedlige betaling rettidigt, vil du blive tilskrevet morarenter og gebyrer.

Du skal derfor ikke vælge et lån med en højere månedlig betaling, end du rent faktisk er i stand til at betale. Den månedlige ydelse skal altså styres af, hvor mange penge du har mulighed for at trække fra din indtægt hver måned - når husleje, forsikring, madpenge og alt det andet ligeledes er trukket fra. Husk at være realistisk, så du ikke får problemer med at betale rettidigt.

Det er dog en fordel at kunne betale lånet af hurtigt, da lånet typisk vil blive billigere af den grund. Du sparer på renteudgifterne, ved at gøre afdragene større. Du skal derfor huske at være grundig i dine overvejelser, når du skal vælge mellem den korte løbetid eller den lange løbetid. Hav fordele og ulemper ved i dine overvejelser, og husk at desuden at være realistisk, før du beslutter dig for den månedlige ydelse.

Kontakt mig på:
Skrevet af
Mark Andersen
CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing.
Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.